DBP Van Binasına Baskın

DBP Van Binasına Baskın

Van'da DBP il binasına ve çok sayıda adrese polis baskın düzenledi. Baskınlar sonucu DBP İl Eşbaşkanı Ahmet Aygün'ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Van'da DBP il binasına ve çok sayıda adrese polis baskın düzenledi. Baskınlar sonucu DBP İl Eşbaşkanı Ahmet Aygün'ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. 
Van’nın İpekyolu ilçesinde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından basıldı. Polis, eşzamanlı olarak çok sayıda ev ve işyerine de baskın düzenledi. 

Baskınlar sonucu DBP İl Eşbaşkanı Ahmet Aygün, DBP İl Yöneticisi Necmi Varhan, DTK Van Sözcüsü Ramazan Duman, Adnan Aktı, Murat Aladağ, Cami Rahat ve Van eski TUYAD-DER Eşbaskanı Aynur Bağış'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. 
Aramalar sırasına DBP binasında bazı kapı ve camların kırıldığı belirtilirken, gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

BASKIN VE GÖZALTILARA TEPKİ 
Polis baskınından sonra DBP’liler, parti binasında açıklama yaptı. Burada basına açıklama yapan DBP Van İl Yöneticisi Metin Deniz, söz konusu baskınlarda parti çalışanlarının darp edildiğini ve kapıların kırıldığını belirtti. Deniz, şunları söyledi: “Aralarında İl Eş Başkanımız Ahmet Aygün’ün de bulunduğu 9 Kürt siyasetçi gözaltına alındı. Herhangi bir gerekçe dahi olmadan yapılan bu baskın ve gözaltılarla sonuç alacaklarını düşünenler, tarih önünde bir kez daha yanılacaklardır. Partimize yönelik gerçekleşen saldırıları bir kez daha lanetliyoruz, arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. AKP hükümetini bu politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Bizler halkımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskılar bizi yıldıramayacaktır.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.