1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Başbakan Yıldırım: “Feto Gelecek Hesap Verecek”
DBP Eş Genel Başkanı Gözaltında

DBP Eş Genel Başkanı Gözaltında

Gözaltındaki Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı.

A+A-

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, dün akşam saatlerinden itibaren gözaltında. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde tutulan Yüksek'in bugün savcılığa çıkarılması bekleniyordu ancak gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı. 

Yüksek, Diyarbakır'daki Genel Merkez Danışmanlık bürosundan çıkışta gözaltına alındı. Avukatlarına verilen bilgiye göre gözaltı gerekçesi olarak kamuoyuna yansıyan basın açıklamalarının gösterildiği.

Polisler Yüksek’in evi ve DBP Genel Merkez Bürosu’nda da arama yaptı. Evde kitaplar dışında bir şey bulunmadı. Yüksek’in çalışma ve makam odasında duvara asılı Abdullah Öcalan fotoğrafı ile bir cd ve bir çantaya el kondu.  

Yüksek, 17 Mart'ta da Newroz kutlamaları için gittiği Kars'ta sabah saatlerinde kaldığı otelden gözaltına alınmıştı.

Gözaltı gerekçesinin, Yüksek'in Batman'da daha önce yaptığı bir konuşma nedeniyle Batman Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açılan bir dava olduğu belirtilmişti. Yüksek, aynı gün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.