1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan Brüksel’e Gitmeden Ab’yi Uyardı
DBP Diyarbakır'da Konferans Düzenledi

DBP Diyarbakır'da Konferans Düzenledi

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) yeni Eş Genel Başkanlığı görevine, Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır önerildi.

A+A-

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) bugün Diyarbakır’daki konferansında, 12 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek 6’ncı Olağanüstü Kongre seçimleri için önerilen isimler açıklandı. 

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) yeni Eş Genel Başkanlığı görevine, Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır önerildi.

Bir süre önce ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ile mevcut eş genel başkan Keskin Bayındır, yeni dönem eş genel başkanlık görevine önerildi. 

dbp.jpg
  
Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, kongreye HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da katıldı.

Konuşmasına Arapça ve Türkçe, konferansa katılanları selamlayarak başlayan Hatimoğulları, “..özgürlük mücadelesini yürüten ve bütün Ortadoğu'ya halkların nasıl özgürleşebileceğini gösteren akıl," dedi ve DBP’nin HEDEP için önemini anlattı.

DBP’NİN ÖNEMİ

Konuşmasını Kürtçe yapan Bakırhan ise, özetle şöyle dedi: “DBP direniş geleneğimizin köküdür. Kürdistani mücadelemiz büyümeden biz de büyüyemeyiz. DBP ne kadar güçlü olursa, HEDEP de o kadar güçlü olur.

Öte yandan, konferansta tutuklu siyasetçi ve DBP'nin eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in de mektubu okundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.