Danıştay'dan Doktorları Üzen KARAR

Danıştay'dan Doktorları Üzen KARAR

Tam gün yasasında başa dönüldü. Sağlık Bakanlığı’nın yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itiraz, Danıştay tarafından kabul edildi.

A+A-
Tam gün yasasında başa dönüldü. Sağlık Bakanlığı’nın yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itiraz, Danıştay tarafından kabul edildi.
 
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesindeki Tam Gün Yasası ile ilgili basın açıklaması ve üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açmaları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının mümkün olmadığına ilişkin işleminin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı kabul etti.
 
Buna göre, üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorlar muayenehane açamayacak ve özel sağlık kuruluşlarında çalışamayacak.
 
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesindeki 16 Temmuz 2010 tarihli ''Tam Gün Kanunu İle İlgili Basın Açıklaması'' ile 5947 sayılı yasa ve bu yasa hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararına göre üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açmaları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının mümkün olmadığı ve bu uygulamanın 30 Temmuz 2010'dan itibaren başlayacağının duyurulmasına ilişkin işlemin, iptali istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.
 
Danıştay 5. Dairesi adına Danıştay Nöbetçi Dairesi, Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu işleminin yürütmesini durdurmuştu.
 
Davalı Sağlık Bakanlığı, bu karar itiraz ederek kararın kaldırılmasını istedi. İtirazı görüşen Danıştay idari Dava Daireleri Kurulu, Sağlık Bakanlığı'nın itirazını kabul etti.
 
Kurul, üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açamayacakları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışamayacaklarına ilişkin işlemi, hukuka uygun buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.