1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 14 Ocak'ta Tahttan Çekilecek
Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 14 Ocak'ta Tahttan Çekilecek

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 14 Ocak'ta Tahttan Çekilecek

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 52 yıldır hüküm sürdükten sonra tahttan çekilmeye karar verdi. 

A+A-

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 52 yıldır hüküm sürdükten sonra tahttan çekilmeye karar verdi. 

Kraliçe II. Margrethe, 14 Ocak'ta tahttan çekilecek ve yerine en büyük oğlu Veliaht Prens Frederik geçecek.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, televizyonda yayınlanan özel yeni yıl konuşmasında tahtı bırakacağını duyurdu. 52 yıldır hüküm süren II. Margrethe, 14 Ocak 2024'te tahttan çekilecek.

TAHTA VELİAHT PRENS FREDERİK GEÇECEK

En büyük oğlu Veliaht Prens Frederik, Margrethe'nin ayrılmasının ardından kral olacak. Konuşmasında II. Margrethe, "Tahtımı oğlum Veliaht Prens Frederik'e bırakıyorum," ifadelerini kullandı.

danimarka.png

Öte yandan 55 yaşındaki Veliaht Prens Frederik için İngiliz kraliyet geleneğinden farklı olarak resmi bir taç giyme töreni düzenlenmeyecek. Bunun yerine saray, o gün onun tahta çıkışını duyuracak.

DANİMARKA KRALİÇESİ II. MARGRETHE KİMDİR?

83 yaşındaki Margrethe, Danimarka tarihinde en uzun süre görevde kalan hükümdar olup, babası Kral Frederik IX'un 1952'deki ölümünden sonra tahta geçmiştir. 14 Ocak'a kadar görevde olan Danimarka kraliçesi ve Danimarka Silahlı Kuvvetleri başkomutanıdır. Danimarka kraliçesi olmakla birlikte Grönlandve Faroe Adalarının da kraliçesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.