1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars'ta 'Sosyal Medya' Operasyonu
Cumhuriyet Başsavcısına Silahlı SALDIRI

Cumhuriyet Başsavcısı'na Silahlı SALDIRI

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

A+A-

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun lojmana girerken kafasından tek kurşunla vuruldu. Ovacık Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Uzun'un hayati tehlikesinin yüksek olduğu belirtiliyor.

 

CNNTürk'ün haberine göre, Başsavcı Uzun'un adliyeden ayrıldıktan sonra kendi özel otomobiline binip, lojmanın önüne gelerek park ettikten sonra binaya girdiği, merdiven boşluğunda bekleyen bir kadın tarafından susturuculu silahla başından tek kurşunla vurulduğu iddia ediliyor.

Görgü tanıkları tabanca sesi duymadıklarını belirtirken, biri kadın üç kişinin araçla kaçtıklarını ifade ettiler.

Olayın ardından Ovacık'a giriş ve çıkışlardaki tüm yollar tutulurken sekiz kişi gözaltına alındı.

Tunceli Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada, saldırının 12.20'de gerçekleştiği duyurulurken, tüm yolların tutulduğu ve Ovacık çevresinde operasyonların devam ettiği duyuruldu.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen ise Murat Uzun'un hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Prof. Dr. Berilgen, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzun'un tedavisinin hastanenin anestezi yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü belirterek, "Kafatasında bir kurşun var ve kurşun hala kafatasının içinde. Gerekli tüm müdahaleler yapıldı ve yapılıyor. Yoğun bir şekilde takip ediliyor. Fakat hayati riski yüksek olarak devam ediyor" dedi.

Saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.