Erdoğan Zaferini İlan Etti

Erdoğan Zaferini İlan Etti

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy sayımı devam ederken Üsküdar Kısıklı Meydanı'nda 'zafer' konuşması yaptı.

A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy sayımı devam ederken Üsküdar Kısıklı Meydanı'nda 'zafer' konuşması yaptı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Erdoğan, "Yaptığı tercih ile önümüzdeki beş yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız dedik. Bu sevda burada bitmez dedik. Şimdi bak bay bay Kemal diyorlar. Bay bay bay Kemal" dedi.

SEÇİMİNİN GALİBİ 85 MİLYON VATANDAŞIMIZDIR

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle: "Bir hesap yapıyorum. 2018'de CHP'nin vekil sayısı 146'ydı, 2023'te 169. Fakat malum, toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi 40 tane.

Peki be oldu? Şimdi 129'a düştü CHP. Hesap uzmanı ya bu işleri çok iyi bilir. Kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP bunu bay bay bay Kemal'e bunun hesabını soracaktır.

14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır.

Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştim. Bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık ama beraberce açtık."

ÖNÜMÜZDE 2024 YEREL SEÇİMİ VAR'

"Her zaferimizi yine sizlerle birlikte kutlayacağız. Önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?

2024'te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Durmak yok çok çalışacağız.

Şu anda Emniyet'e dedim ki Kısıklı Meydanı'nda ne kadar vatandaşım var? Sayı 55 bin.

Seçimler gelir gider sel gider kum kalır asıl olan ülkemizin hedeflerinden sapmaması. Milletimizin birliğine beraberliğine sahip çıkmasıdır. Bugün seçimlerin en büyük mesajı budur.

ŞİMDİ DÜNYA ÜLKELERİ ARIYOR

"Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez.

İşte şimdi dünya ülkeleri arıyor. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Özbekistan Cumhurbaşkanı, Libya Başbakan'ı aradı. Hepsi ardı ardına arıyorlar.

Ve diyorlar ki 'Gerekirse ilan edin davet edin hemen şimdi de geliriz. Çünkü bu zaferi bizimle gerek Batı'da gerek Körfez'de, Katar arıyor. Aynı şekilde o da bu mutluluğu paylaşıyor."

'CHP, HDP, İYİ PARTİ LGBT'Cİ

"Bu CHP, HDP, İYİ Parti ve o yanındaki bazı ufaklıklar var LGBT'ci midir? Evet. AK Parti'ye, MHP'ye Cumhur İttifakı'nın diğer üyelerine LBGT sızabilir mi?

Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde yasak haramdır. Kimse tevessül edemez, ümüğünü sıkarız.

Önümüzdeki dönemde milletimize ne söz verdiysek onu yapacağız. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermeme prensibimize de bağlı kalacağız."

BALKON KONUŞMASI SARAY'DA

Ankara'ya doğru yola çıkacağını belirten Erdoğan, balkon konuşması için Saray'ı işaret etti, "Bu defa bir değişiklik yapıyoruz, balkon konuşmasını inşallah Külliye'den yapacağız. Külliye'den tüm dünyaya sesleneceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler