1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP’nin Eşbaşkan Adaylarının Son Listesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Oğan'la Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Oğan'la Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan, İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde görüştü.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.

14 Mayıs seçimlerinde 5,2 oy alan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'un ikinci turda kimi işaret edeceği, oylarını nasıl yönlendireceği merak ediliyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan, İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde görüştü.

erdogan-ogan.jpg

ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından, ATA İttifakı'nın kimi destekleyeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Özdağ, bazı sorular yönelttiklerini belirterek "Aldığımız cevap çerçevesinde yetkili kurullarımızla değerlendirmeler yapacağız. Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız" demişti.

ERDOĞAN, OĞAN İÇİN 'BU ŞEKİLDE MÜZAKERE ETMEYİ SEVMEM' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN'e verdiği ve bugün yayımlanan röportajında, Sinan Oğan'la ilgili bir soruyu da yanıtlamıştı. CNN International'dan Becky Anderson, "Kılıçdaroğlu Suriyeli mültecileri sınır dışı etme sözü verdi. Yarışın üçüncü sıradaki adayı Sinan Oğan, daha katı mülteci politikası olan adayı destekleyeceğini söyleyen aşırı milliyetçi bir isim. Bu durum Kılıçdaroğlu'nun kampanya videolarında mülteciler konusunda daha sert bir tutum takınmasına neden olmuş gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ise açıklamasında, Sinan Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceği mesajını verdi. Oğan'ın ikinci turda belirleyici olacağı yönündeki yorumlara yanıt veren Erdoğan, "Ben bu şekilde müzakere etmeyi seven biri değilim. İktidarı belirleyecek olan, halktır" dedi.

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde, 3 adayın aldığı oy oranı şöyleydi:

  • Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 49,52
  • Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 44,88
  • Sinan Oğan: Yüzde 5,17

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.