1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Deprem Bölgesi'nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Deprem Bölgesi'nde

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (8 Şubat) deprem bölgesinde.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (8 Şubat) deprem bölgesinde.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Maraş’ta Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden ve Maraş’taki çadır kentte incelemede bulundu.

Başta AFAD olmak üzere devletin tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla işbaşında olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi:

VEFAT EDENLERİN SAYISI 8 BİN 574

Şu an itibariyle vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 944.

VATANDAŞIM SABIR GÖSTERECEKTİR

Buradan vatandaşlarımızın, milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse bu felaketlerde de vatandaşım sabrı gösterdi, bundan sonra da gösterecektir.

BUGÜN DURUMA HAKİMİYET TESİS EDİLDİ

Başta AFAD olmak üzere, bu çalışmalarını belediyelerle yürütmektedir. İlk gün sıkıntı yaşandı ama ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi.

3 İLDE OTELLER CİDDİ SAYIDA ODA AYIRDI

Enkazlarda çalışmalar sürüyor, enkaz kaldırma çalışmalarını bakanlığımız yürütmeye başlıyor. Hedefimiz inşallah bir yıl içerisinde Maraş ve diğer 9 ilimizde TOKİ'yle imar işlerini halledeceğiz. Devlet, kimsenin sokakta kalmasına müsaade etmez. Antalya ve çevre illerdeki illerdeki otellerle görüştük, ciddi bir oda kapasitesine ulaştık. Antalya, Alanya ve Mersin'deki otellere yerleşmeye evet derlerse, oradaki otellere yerleştireceğiz, yeme içme her şey karşılanacak.

AİLELERE 10'AR BİN LİRA VERİLECEK

Çalışmalar çok daha hızlanacak, mevcut sıkıntılar yaşanmayacak. İlk gün havalimanı gibi sıkıntılar oldu. Ancak bugün daha iyiyiz, yarın daha iyi olacağız. Akaryakıt vesaire sıkıntılar da gideriliyor, tüpler geliyor, çadırlardaki ısınma sıkıntısı giderilecek. Provokatörlere fırsat vermeyin, basın bunlara fırsat vermesin. Hasar tespitleriyle birlikte de ailelere belli oranda desteğimizi vereceğiz. Hazine ve Maliye'den belli bir bütçeyi ayırmış durumdayız. Hasar tespitiyle her aileye 10 bin lira verilecek."

Maraş, kent merkezindeki ziyaretinin ardından önce Pazarcık ilçesine ardından Hatay’a gidecek.

...abern uzantısı

ERDOĞAN ATAY'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin yıktığı Hatay'da yaptığı konuşmada, deprem koordinasyonu eleştirilerine karşı "Ucuz çirkef siyasi tartışmaları hazmedemiyorum" ifadelerini kullandı.

Maraş merkezli depremin en büyük hasara yol açtığı Hatay'da incelemelerde bulunan Erdoğan, ardından basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

"HAYSİYETSİZLER, NAMUSSUZLAR, ŞEREFSİZLER"

Konuşmasında bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Hatay'da asker, jandarma, polis göremedik" eleştirilerini de yanıtladı. Bu eleştirileri yöneltenler için ağır ifadeler kullanan Erdoğan, "Şu an itibariyle Hatay'ımızda asker, jandarma, polis toplamda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor. Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak 'Hatay'da asker, jandarma, polis göremedik' gibi yalan yanlış iftiralar atıyor. Bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz şereflidir. Bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız" şeklinde konuştu.

"BU GÖREVDE OLMASAM DAHA FARKLI KONUŞURUM"

Muhalefetin tutumuna yönelik de bir açıklama yapan Erdoğan, "Bu dönem bir birlik, beraberlik, dayanışma dönemidir. Böyle bir dönemde hala basit, siyasi çıkar uğruna, çirkefçe hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben şu anda hazzedemiyorum, bunun yanında üzerinde bulunan makamın sorumluluğu olmamış olsa bugün böyle konuşmam, çok daha farklı konuşurum" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler