1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Elazığ | Cumhur İttifakı’nda GES Projesi Çatlağı
Elazığ | Cumhur İttifakı’nda GES Projesi Çatlağı

Elazığ | Cumhur İttifakı’nda GES Projesi Çatlağı

Elazığ Özel İdaresi meclis toplantısında mera alanına yapılmak istenen GES projesi maddesinde, Cumhur İttifakı üyeleri arasında tartışma çıktı.

A+A-

Elazığ Özel İdaresi meclis toplantısında mera alanına yapılmak istenen GES projesi maddesinde, Cumhur İttifakı üyeleri arasında tartışma çıktı.

Maddeyle ilgili İmar ve Bayındırlık komisyonu üyesi olmalarına rağmen bilgilendirilmediklerini belirten MHP Grup Başkanvekili Osman Dilek, “Siz bizi yok sayıp sanki komisyon toplanmış gibi öyle lanse edemezsiniz. Şüpheye mahal olan dosyalarda MHP’yi dışarıda tutuyorlar. Bu doğru bir tutum değil, Biz kimsenin emir eri değiliz” dedi.

'BİZ KİMSENİN EMİR ELİ DEĞİLİZ'

Duvar’dan Serra Elitaş’ın haberine göreDilek,  söz konusu madde görüşülürken MHP’li üyelerin komisyona davet edilmediğini söyleyerek AK Partililere tepki gösterdi.

Komisyonlardan dışlanmak istendiklerini belirten Dilek, şöyle devam etti: “Arkadaşım MHP üyesi Hüseyin Yılmaz ile birlikte imar ve bayındırlık komisyonu üyesi olmamıza rağmen önceki maddelere çağrıldık ama 4’üncü maddede yer alan Korucu köyü sınırları içerisinde yer alan Güneş Enerjisi Santrali (GES)  imarının geçtiği maddeye biz çağrılmadık. Bu konu ile ilgili iltilaf olduğu için kendi aralarında mı toplanıyorlar, birisi mi yazıyor bilmiyorum biz çağrılmadık. Siz MHP üyelerini bu komisyondan dışlayamazsınız. Kanunen öyle bir hakkınız yok. Siz bizi yok sayıp sanki komisyon toplanmış gibi öyle lanse edemezsiniz. Buradan  AK Parti İl Başkanı değerli kardeşim Şerafettin Yıldırıma’a, Ak Parti Elazığ milletvekillerine sesleniyorum. Cumhur İttifakı'nın bir üyesi olan MHP’li meclis üyelerini bu komisyondan dışlıyorlar. Diğer konularda sorun yok ama şüpheye mahal olan dosyalarda MHP’yi dışarıda tutuyorlar. Bu doğru bir tutum değil. Bu komisyon niye bu kadar sıkıntılı? Şüpheye mahal olan işlerde biz dışlanıyoruz. Aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum. Meclise de bu konuda yanlış bilgiler veriliyor. Buradaki memur kardeşimizle raporu gönderip imzalamamamızı istiyorsunuz. Kusura bakmayın. Biz kimsenin emir eri değiliz”

'SAĞDA SOLDA CUMHUR İTTİFAKI DİYE GEZMENİN ANLAMI YOK'

MHP’yi komisyonlardan dışlamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Dilek, “Söz konusu alan toplam 400 dönümdür.  Önce 55 dönümlük tarım arazi üzerine GES kuruldu. Geri kalan 350 dönümde GES yapmak için gelmişler meclisten izin istiyorlar. Bu konuda bizi dışlamaya kimsenin hakkı yok gücüde yetmez. Ben burada meclisimizi suçlamıyorum. Meclis üyelerinin belki de çoğunun haberi yoktur. Komisyona sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Bunu kabul edecek birisi varsa bu komisyonları kurmanın anlamı yok. Söylenecek bir şey kalmadığı için artık kamuoyuna şikayet ediyorum. AK Partili siyasiler bu konuya bir el atar kanaatiyim. Yoksa sağda solda Cumhur İttifakı diye gezmenin bir anlamı yok. Seçim gündemi nedeniyle kendisi yoğundur. O yüzden basın aracılığıyla Sayın Yıldırım’ın bizi tatmin edecek bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu konu hakkında kimse savunma yapmasın, niye bizi çağırmadınız? Sorumuz net. Amacınız ne, ne karşılığında bizi bilgilendirmiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.