Covid-19’da Hasta ve Ölü Sayısı Artıyor

Covid-19’da Hasta ve Ölü Sayısı Artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altında bulunan 12 kişinin daha hayatını kaybettiğini, ölü sayısının 21'e yükseldiğini açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altında bulunan 12 kişinin daha hayatını kaybettiğini, ölü sayısının 21'e yükseldiğini açıkladı. Koca hasta sayısının ise 947'ye ulaştığını bildirdi.

Bakan Koca, Twitter hesabındna yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte 2 bin 953 şüpheliye test yapıldı. 277'si pozitif çıktı. Hasta sayımız 947'ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12'sini  kaybettik. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Videolu Mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gece yarısı bir videolu mesaj yayınlayarak yurttaşlardan yapılan uyarılara uyulmasını istedi.

Miraç Kandili vesilesiyle mesaj yayınlayan Erdoğan, vatandaşlardan evde kalmalarını ve Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine uyulmasını istedi. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan  yurttaşların kesinlikle sokağa çıkmaması uyarısında bulunan Erdoğan, ayrıca gıda ürünlerinde herhangi bir stok sorunun olmadığını belirtti.

Tüm sağlık çalışanlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı, "Bu süreci onlarla beraber atlatacağımıza inanıyoruz" dedi. 

“Müsterih olunuz. Devletimiz tüm kurumlarıyla görevinin başında, zaman mefhumu gözetmeksizin milletinin hizmetinde. Bu zorlu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız. Yeter ki kurallara, yönlendirmelere uyalım ve mutlaka evlerimizde kalmaya devam edelim” diyen Erdoğan’ın videolu mesajı şöyle:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.