1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Covid-19'da Dünya Geneli Son Durum
Covid-19'da Dünya Geneli Son Durum

Covid-19'da Dünya Geneli Son Durum

2019'un Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs nedeniyle dünya genelinde hasta sayısı 2 milyonun üzerine çıktı.

A+A-

2019'un Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs nedeniyle dünya genelinde hasta sayısı 2 milyonun üzerine çıktı.

Küresel salgında şu ana kadar 134 binden fazla can kaybı yaşanırken, salgının merkezi haline gelen ABD'de ölü sayısı 30 bini aştı. İran'da son 24 saatte yeni tip corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92 arttı. İspanya'da ise hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bini aştı. Japonya’da, Covid-19'a karşı 6 Mayıs'a kadar ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi.

İşte son gelişmeler...

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 134 bin 780'e, vaka sayısı 2 milyon 89 bin 237'e ulaştı.

ABD'DE CAN KAYBI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

ABD'de Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı  30 bin 990'a yükseldi.

Ülkede dün can kaybı 2 bin 410 olarak duyurulmuştu.

Vaka ve ölü sayısındaki beş bine yaklaşan bu ani artışın ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) artık "muhtemel" Corona virüs vaka ve ölümlerini de rakamlara dahil etmeye başlamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

CDC daha önce sadece kendi laboratuvarlarında ve özel ya da eyalet laboratuvarlarında yapılan test sonucu "pozitif" çıkan kişileri sayıya dahil ederken, klinik bulguları corona virüse işaret eden kişileri istatistiklerin dışında tutuyordu.

Covid-19 nedeniyle bugüne kadar en fazla can kaybının yaşandığı ABD'de ölü sayısı 30 bini aştı. 

Salgının ortaya çıktığı Çin'de de 3 bin 342 kişi yaşamını yitirdi.

İRAN

İran'da son 24 saatte yeni tip Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92 artarak, 4 bin 869'a yükseldi.

İSPANYA

İspanya'da Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bini aştı.

Ülkede son 24 saatte Covid-19 ölüm sayısı ise 551 olarak açıklandı.

JAPONYA GENELİNDE OHAL İLAN EDİLDİ

Japonya’da, yeni tip Coronavirüse (Covid-19) karşı 6 Mayıs'a kadar ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi.

Başbakan Abe Şinzo, düzenlediği basın toplantısında, OHAL şartlarının ülke geneline yayılması kararı aldıklarını duyurdu.

Abe, 7 Nisan'dan bu yana 7 bölgede uygulanan OHAL şartlarının, ülke genelinde 6 Mayıs'a kadar uygulanmasına karar verildiğini bildirdi.

Japonya'da Covid-19 vaka sayısı 9 bin 800’e, ölü sayısı 195’e yükseldi.

İNGİLTERE

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 861 artarak 13 bin 729 oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.