1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ta Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı
Covid-19 | Kars’ta Vaka Sayısı Hızla Artıyor

Covid-19 | Kars’ta Vaka Sayısı Hızla Artıyor

Kars'ta yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle vaka sayısı ile hayatını kaybedenlerin sayısındaki artışa dikkat çekildi.

A+A-

Kars'ta yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle vaka sayısı ile hayatını kaybedenlerin sayısındaki artışa dikkat çekildi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı'nın riskli bölgeleri gösteren "Hayat Eve Sığar" uygulamasında Kars'ın haritada renginin kırmızıya dönmesi yetkileri harekete geçirdi.

Kars'ta alınan önlemler için "İl Pandemi Kurulu" Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplandı.

Dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgınında özellikle son dönemde hem ülke genelinde, hem de Kars'ta vaka sayılarında ciddi bir artış eğilimi olduğunu belirten Vali Öksüz, bu artışa paralel olarak yoğun bakım, solunum cihazı destek tedavisi ve ölüm sayılarında artışlar görüldüğüne dikkat çekti.

Vali Öksüz, "Hastanelerde şu an itibariyle yatak sayısında sıkıntı yok. Ancak vaka sayısındaki artışın devam etmesi halinde sıkıntı yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşlarımıza çok büyük sorumluluk düşüyor. Alınan tedbirlere özellikle maske, mesafe ve temizlik konularına mutlaka titizlikle uyulması gerekiyor" dedi.

Öksüz, "Kış mevsiminin başladığı bugünlerde vatandaşlarımızın aile ziyaretlerine gitmemesi, kapalı mekânlarda vakit geçirmemesi gerekiyor. Vaka artışları nedeniyle hükümet tarafından çeşitli kısıtlamalar uygulanmaya başladı. Lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde faaliyetler saat 22.00'da sona erecek. Ayrıca çalışma hayatında da esnek çalışma, dönüşümlü ve vardiyalı çalışma gibi uygulamaların hayata geçirilecek. Salgın denetim ekipleri ve filyasyon ekipleri gayretle çalışıyor. Özellikle sağlık personelleri büyük bir özveriyle görev yapıyor. Vatandaşlar rehavete kapılamadan, hem kendisi ve ailesinin sağlığı, hem de yakınlarının ve tüm hemşehrilerimizin sağlığı için duyarlı davranması, alınan tedbirlere titizlikle uyması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Covid-19 | Kars’ta Vaka Sayısı Hızla Artıyor

Covid-19 | Kars’ta Vaka Sayısı Hızla Artıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum