1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Karslı Sporcular Türkiye Şampiyonası'nda Madalya Kazandılar
Covid-19 | Kars'ta Ölü Sayısı 30'a Çıktı

Covid-19 | Kars'ta Ölü Sayısı 30'a Çıktı

Kars'ta Covid-19'dan 77 hastanın çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğu, 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

A+A-

Kars ve Türkiye’de yeni tip Coronavirüs (Covid-19) hasta sayısının artışından dolayı yeni önlemler devreye alındı.

Kars’ta Coronavirüs önlemleri kapsamında yapılan denetimler aralıksız devam ediyor.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Kars’ta 77 hastanın çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğu belirtilirken, 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

KARS’TA ÖLÜ SAYISI 30 KİŞİYE ÇIKTI

Kars Valisi Türker Öksüz, Covid-19 salgınında şimdiye kadar 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 77 kişinin de tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

Yapılan denetimlere katılan Kars Valisi Türker Öksüz, "Mutlaka kurallara uymada hassasiyet göstermemiz lazım. En ufak bir rehavet, önemsememezlik bizi çok daha kötü noktalara götürebilir. Bugün itibariyle 30 vatandaşımızı kaybettik maalesef, 77 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi görüyor. Yoğun bakımda tedavi gören hastalarımız var, entübe edilen hastalarımız var. Biz bunların hiçbirinin yaşanmasını istemiyoruz. Dolayısıyla her vatandaşımız sokakta yürürken, herhangi bir faaliyet içerisinde bulunurken, lütfen bu ölen vatandaşlarımızı, yoğun bakımda nefes güçlüğü çeken, solunum güçlüğü çeken vatandaşlarımızı düşünün. Bu hem bir vicdani sorumluluk, hem de yasal bir zorunluluk" dedi.

Öksüz, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz bu ara sosyal hareketliliği azaltsınlar, eş, dost, akraba ziyaretleri yapmasınlar. Aile ziyaretlerini çok sınırlı sayıda tutsunlar. Bunlar bulaş riskini artırıyor. Ne kadar az hareketlilik içerisinde olursak bulaş riski o derece de az olur. Dolayısıyla düğün gibi etkinliklerde mutlaka 3 kurala riayet edelim. Riayet etmeyen kişileri gördüğümüzde buradan Karslı vatandaşlarımıza sesleniyorum. Çağrı merkezi ve numaralarımız var. Salgın Denetim Merkezleri 24 saat çalışıyor. Onlara ihbarda bulunsunlar. Bu ihbarlara bizim görevlilerimiz en kısa sürede gidecekler. Gereğini yerine getirecekler. İhbarlara yetişme oranımız yüzde 100'e yakın, yüzde 99'lar civarında dolayısıyla hemen gereği tarafımızdan yerine getirilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.