1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Susuz Kalan Köylüler Bornozlarını Giyerek Eylem Yaptı
Covid-19 | Kars’ta 'Denetim Ekipleri' Kuruldu

Covid-19 | Kars’ta 'Denetim Ekipleri' Kuruldu

Kars'ta, Covid-19 ile mücadele kapsamında il ve ilçe salgın denetim merkezi ile mahalle denetim ekipleri kuruldu.

A+A-

Kars'ta, Covid-19 ile mücadele kapsamında il ve ilçe salgın denetim merkezi ile mahalle denetim ekipleri kuruldu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında salgın denetim faaliyetlerinin tek elden yürütülmesini sağlamak üzere, il merkezinde valilik, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesinde "Salgın Denetim Merkezleri" çalışmalara başladı.

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında görevlendirilen personel, "İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezi" bünyesinde çalışmalarına devam edecek.

Buna göre,

  • Berber-kuaför-güzellik merkezleri, AVM'ler pazar yerleri-sosyete pazarları, kahvehane-kıraathaneler, hamam-sauna-buhar odaları-jakuzi-kaplıca ve kapalı yüzme havuzları, lokanta-restoran-kafe , spor merkezleri-tesisleri, sahil bantları-park-piknik alanları-mesire yerleri, konaklama tesisleri, çay bahçeleri, düğün ve nikah salonları, sinema-tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklar, ganyan bayileri, halı sahalar, bilardo salonları, dernek lokalleri, internet kafe-salon ve elektronik oyun yerlerinin denetimi görevlendirilen personel tarafından denetlenecek.
  • Ticari taksiler, şehir içi-şehirlerarası toplu ulaşım araçlarının denetimi, jandarma ve polis tarafından yürütülecek.
  • Kars'ta bulunan camilerin denetimi ise müftülük personeli tarafından yapılacak.
  • Salgınla mücadele kapsamında Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde "Mahalle Denetim Ekipleri" oluşturuldu.
  • Covid19 kapsamında alınan önlemlere veya belirlenen kurallara aykırı durumlarla karşılaşan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı "Hayat Eve Sığar (HES)" uygulaması üzerinden ya da 112, 155, 156 çağrı numaraları üzerinden il ve ilçe Salgın Denetim Merkezlerine ihbar ve şikayette bulunabilecekler.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.