1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Covid-19 Türkiye | Ankara'da Hasta Yatışları Ertelendi
Covid-19 Türkiye | Ankara'da Hasta Yatışları Ertelendi

Covid-19 Türkiye | Ankara'da Hasta Yatışları Ertelendi

Ankara'da hasta artışına dair peş peşe uyarılar gelirken, Covid-19 önlemleri kapsamında hastanelere zorunlu olmayan hasta yatışları ertelendi.

A+A-

Ankara'da Coronavirüs önlemleri kapsamında hastanelere zorunlu olmayan hasta yatışları ertelendi.

Ankara'da yeni tip Coronavirüs (Covid-19) hastalarının artması sebebiyle yeni önlemler devreye alındı.

NTV'nin aktardığı habere göre, 'Pandemi Değerlendirme Toplantısı'nda alınan kararla, Ankara genelindeki hastanelerin klinik servis yatağı sayısının yarısı Covid-19 tedavisi için ayrılacak.

Boş yoğun bakım yataklarının tamamı da Coronavirüs tedavisine ayrıldı. Ayrıca hastanelere zorunlu olmayan cerrahi hasta alımı durduruldu. Zorunlu olmayan yatışların da ertelendiği bildirildi.

***

Peş peşe Ankara uyarıları

Bugün Ankara'daki hasta artışına dair peş peşe uyarılar gelirken, Ankara Tabip Odası da yoğun bakım ünitelerinin tamamının dolduğunu, günlük hasta sayısının 1000'e yaklaştığını belirtmişti.

Haberin uzantısı

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınının kentteki seyriyle ilgili olarak açıklama yaptı. Yavaş, "Ankara'da Covid-19 hasta artışı maalesef ilk zamanlardaki seviyeye çıktı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili olarak kişisel Twitter hesabında açıklamada bulundu. "Ankara'da Covid-19 hasta artışı maalesef ilk zamanlardaki seviyeye çıkmıştır" ifadesini kullanan Yavaş, şöyle devam etti:

"Tedbirlerimizi üst seviyeye çıkarmakla birlikte çalışma arkadaşlarımızın ve sizlerin sağlığı için belediyemize ziyaretleri sınırlandırdık. Tüm hemşehrilerimi salgın tedbirlerine uymaya davet ediyorum."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.