1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Küba'da Uçak Düştü 68 ÖLÜ
Coronavirus Ermenistan’a Sıçradı

Coronavirus Ermenistan’a Sıçradı

Çin'den başlayarak dünyaya yayılan coronavirüs (Covid-19) salgını Ermenistan'a da sıçradı.

A+A-

Çin'den başlayarak dünyaya yayılan coronavirüs (Covid-19) salgını Ermenistan'a da sıçradı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İran'dan gelen bir yolcuda yeni tip coronavirüs tespit edildiğini ve bunun ülkede ilk vaka olduğunu duyurdu.

Paşinyan, bir süre önce Tahran’dan gelen 29 yaşındaki bir Ermenistan vatandaşında coronavirüs tespit edildiğini belirtti. Hastanede tedavi altına alınan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini paylaşan Paşinyan, "Maalesef ilk teyit edilmiş vakayı yaşadık. Virüs tespit edilen kişiyle temas kuran herkesin takibi yapılıyor" ifadesini kullandı.

Ermenistan, salgın nedeniyle İran'la olan sınırını kapatmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Covid-19 adı verilen virüs salgını için küresel risk seviyesini 'yüksekten', 'çok yüksek'e çıkarmıştı.

İlgili haber...

TAYLAND’DA CORONAVİRÜS NEDENİYLE İLK ÖLÜM YAŞANDI

Öte yandan, Tayland'da yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Ülkede tanı koyulan kişi sayısı ise 42 olarak açıklandı.

Bangkok Post'un haberine göre yetkililer, Covid-19 adı verilen virüsü taşıyan 35 yaşındaki bir hastanın hayatını kaybetmesiyle ülkede ilk ölüm vakasının kaydedildiğini açıkladı.

Hastalık Kontrol Dairesi Genel Müdürü Suwannachai Wattanayingcharoenchai, dang humması nedeniyle hastaneye yatırılan daha sonra aynı zamanda Covid-19 taşıdığı da tespit edilen erkek hastanın yaşamını yitirdiğini belirtti.

Suwannachai, perakende sektöründe çalışan hastanın, coronavirüs tanısı konulmasının ardından sevk edildiği Bamrasnardura Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsünde çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ülkede şimdiye kadar 42 kişide Covid-19 tespit edildi.

İlk olarak Çin'in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen coronavirüs nedeniyle dünya genelinde, 2 bin 872'i Çin'de olmak üzere toplam 2 bin 980 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 86 bin 900'ü geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.