1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Çok Sayıda Oyuncu ve Yönetmen Açığa Alındı
Çok Sayıda Oyuncu ve Yönetmen Açığa Alındı

Çok Sayıda Oyuncu ve Yönetmen Açığa Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda görevli 7 oyuncu ve yönetmen açığa alındı. Sevinç Erbulak, Ragıp Yavuz, Kemal Kocatürk gibi muhalif kimliğiyle tanınan sanatçıların KHK’ye dayanarak açığa alınmaları şaşkınlık yarattı.

A+A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma ve ‘temizlik’ operasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na (İBBŞT) da sıçradı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hükümetin olağanüstü hal (OHAL) ilanının ardından yayımladığı 667 No’lu Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) dayanarak İBBŞT’de görevli, içlerinde oyuncu ve yönetmenlerin de bulunduğu yedi kişiyi açığa aldı. Açığa alınan kişiler ise, oyuncu Sevinç Erbulak, yönetmen Ragıp Yavuz, oyuncu ve yönetmen Arda Aydın, oyuncu ve yönetmen Kemal Kocatürk, oyuncu İrem Arslan, oyuncu Mahperi Mertoğlu ve yaklaşık sekiz yıl önce ŞT’nin Basın Danışmanlığı görevini üstlendiği için kadrosu halen kurum bünyesinde bulunan - açığa alınıncaya dek İBB Kültür A.Ş. Basın Danışmanlığı görevini sürdüren - Hüseyin Sorgun.

Söz konusu isimlere açığa alınma kararıyla ilgili henüz herhangi bir yazılı gerekçe sunulmazken, kendilerine İBBŞT Genel Müdürlüğü tarafından şifaen “15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir ilişkilerinin olup olmadığının soruşturulacağının” bildirildiği öğrenildi. Buna bağlı olarak, İBB’ye bağlı Teftiş Kurulu’nun da 10 gün içerisinde bu sanatçıların açığa alınma gerekçesini tebliğ edeceği ve kendilerinden savunma isteyeceği bilgisine ulaşıldı. Diğer yandan, ilgili sanatçılar maaşlarının üçte ikisini almaya devam edecek.

Sanatçıların açığa alınmasıyla ilgili haberler internet haber sitelerinde hızla yayılmaya başlarken, sosyal medyada da “#yalnızdeğildir” etiketiyle çok sayıda eleştiri ‘tweet’i yollanmaya başlandı. İlgili karara tepkiler yağmasının sebebi ise, açığa alınan sanatçıların pek çoğunun muhalif kimlikleriyle tanınan, sözünü sakınmayan isimler olması.

Kemal Kocatürk hakkında iki ay önce sosyal medya paylaşımlarından ötürü açılmış bir soruşturma daha bulunuyor. Ragıp Yavuz hakkında ise, sosyal medya paylaşımları, basına verdiği röportajlar ve yazıları dolayısıyla açılmış iki adet memuriyetten ihraç soruşturması var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.