1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tokat’ta Facianın Eşiğinden Dönüldü
Çoban Kuzenler Gölette BOĞULDU !

Çoban Kuzenler 'Gölet'te BOĞULDU !

Ardahan merkeze bağlı Gürçayır köyünde hayvan otlatan iki kuzen, serinlemek için girdikleri gölette boğuldu.

A+A-

Ardahan merkeze bağlı Gürçayır köyünde hayvan otlatan iki kuzen, serinlemek için girdikleri gölette boğuldu.

Öğle saatlerinde meydana gelen olayda serinlemek için suya giren İmdat Gülali (14) boğulma tehlikesi geçirdi. Suda çırpınan amcasının oğlu İmdat Gülali'yi kurtarmak isteyen Ersin Gülali (22) suya girdi. Ersin Gülali'de suda boğularak hayatını kaybetti.Gölette gençlerin bulunması için iş makinaları tarafından su seviyesinin inmesi için göletin önü açıldı. Olay yerine çağrılan sivil savunma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu İlk olarak İmdat Gülali'nin cansız bedenine ulaşıldı. Ardından 2 saatlik çalışmanın sonucunda Ersin Gülali'nin cansız bedeni Sudan çıkarıldı. Gençlerin naaşları 112 acil ambulansa bindirilerek Devlet Hastanesine götürüldü. Olayı haber alan kuzenlerin yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Gölet başında ağıt yakan aileleri olay yerine gelen Vali Seyfettin Azizoğlu ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy teselli etmeye çalıştı. Gençlerin naaşlarının otopsi için Trabzon'a gönderileceği öğrenildi.

Olay yerinde açıklama yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, hayvan otlatan gençlerin serinlemek için gölete girdiklerini söyledi. Göletin yaylada bulunan hayvanların sulak alanı olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, "Acı bir olay. Allah sabırlar versin. Ailelere başsağlığı diliyorum." dedi.

Bu arada göletin altının çamur olduğu ve gençlerin çamura batarak suda kaybolduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.