1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Felç Riski Yaşla Beraber Artıyor
Cinayeti Yazdı, Emniyete DOKUNDURDU

Cinayeti Yazdı, Emniyet'e DOKUNDURDU

Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan ve gözaltına alınan Şener, polis aracına bindirilirken, 'Hrant için adalet için' dedi. Gazeteci Şık da gözaltına alınırken kapıda bekleyen gazetecilere 'Do

A+A-

Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan ve gözaltına alınan Şener, polis aracına bindirilirken, 'Hrant için adalet için' dedi. Gazeteci Şık da gözaltına alınırken kapıda bekleyen gazetecilere 'Dokunan yanar' diye bağırdı.

İstanbul ve Ankara'da 11 evde arama yapıldı, Gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener ile yazar Yalçın Küçük ve Odatv koordinatörü Doğan Yurdakul, gazeteci Sait Çakır, Odatv Ankara temsilcisi Mümtaz İdil, Aydın Bıyıklı gözaltına alındı.

Odatv yazarı İklim Kaleli Bayraktar ile Odatv yazarı Müyesser Uğur Yıldız'ın evinde aramalar sürüyor. Eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun da evi arandı. Gözaltına alınanlar, üç günlük gözaltı süresinin ardından savcıya ifade verecek. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri durumunda mahkemede de ifade verecekler.

Gazeteci Ahmet Şık, gözaltına alınırken "Dokunan yanar" diye bağırdı. Şık'ın avukatı Bülent Utku, Şık'ın emniyette ifade vermeyeceğini, savcılıkta konuşacağını söyledi. Gazetecinin editör olarak çalıştığı Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yayın yapan habervesaire sitesine ait büroda da arama yapıldı.

Avukat Utku, ''Müvekkilim, yazdığı ve "İmamın Ordusu" ismini vermeyi düşündüğü, Fethullah Gülen'in cemaatteki örgütlenmesini anlatan kitap nedeniyle gözaltına alındığını söyledi" dedi.

bianet'te de yazan gazeteci Şık, Nokta dergisinde emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in "darbe günlükleri"ni yayınlamıştı. Şık, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'yla birlikte "Ergenekon'u anlama kılavuzu" isimli kitabı yazmıştı. İki gazeteci bu kitap nedeniyle yargılanıyor. Şık'ın henüz basılmamış kitabının taslaklarının, Odatv bilgisayarlarında bulunduğu iddia edilmişti.

Şener'in eşi fenalaştı

Gazeteci ve yazar Nedim Şener de Bakırköy'deki evi ve otomobili arandıktan sonra gözaltına alındı. Şener polis aracına bindirilirken, "Hrant için adalet için" diye bağırdı. Şener'in geçen hafta ameliyat geçiren eşi aramalar sırasında fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Gazeteci Şener, Posta gazetesinde 17 Şubat'ta yayınlanan yazısında, "Bana 'sıra sende' diyorlar" demişti. Şener, "Gazeteci hesap soran ve hesap verebilen kişidir" başlıklı yazısında şöyle yazmıştı:

"Soner Yalçın'ı da aldılar... Hrant Dink cinayetinde ihmali ve sorumluluğu bulunanların, Ergenekon soruşturmasını yürüten polisler olduğu anlaşıldığından beri bana yapılan uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de "Sıra sende. Soner'e söylüyorduk, bak, oldu. Bavulun hazır mı birader? Kalın pijaman, yün donun tamam mı kardeş?" diyorlar. Ne korkunç!"

Dink cinayetini yazdı, Emniyet'e "dokundu"

1994 yılından bu yana Milliyet Gazetesi'nde gazetecilik yapan Şener, "Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" isimli kitap nedeniyle 28 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

Şener, son kitabı "Kırmızı Cuma, Dink'in Kalemini Kim Kırdı?"da, Hrant Dink cinayetinde gizli kalmış noktaları açıkladı. Kitapta yer alan belgeler, MİT'in ve Emniyet'in, Dink'in ölümle tehdit edildiğini bildiğini kanıtlıyordu.

Boşandığı eşinin ofisini de aradılar

Ergenekon davası sanıklarından yazar Prof. Dr. Küçük'ün Ankara'daki evi ve ofisi, İstanbul'daki evi, otomobili ve yıllar önce boşandığı eşi Temren Küçük'ün evi arandı. Küçük gözaltına alındı.

Küçük, Ergenekon soruşturması kapsamında terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla 11 Ocak 2009'da tutuklandı. 12 gün sonra serbest bırakıldı. Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Küçük'ün haftada bir gün Odatv'deki toplantılarda çalışanlara seminer verdiği de ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.