Çıldırda Ağlara Su Samuru TAKILDI

Çıldır'da Ağlara Su Samuru TAKILDI

Ardahan'ın Çıldır İlçesi'nde bulunan Çıldır Gölü'nde tatlı su istakoz ağına su samuru takıldı.

A+A-

Ardahan'ın Çıldır İlçesi'nde bulunan Çıldır Gölü'nde tatlı su istakoz ağına su samuru takıldı.

İstakozları yemek isterken ağlara takılan su samuru telef oldu. Çıldır Gölü Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ülfet Kılıç, Çıldır Gölü'nde balıkçıların ağına en son 20 yıl önce bu büyüklükte samurun takıldığını söyledi.

Kars ve Ardahan sınırları içinde 124 bin metrekare alana sahip Çıldır Gölü'nde balıkçılık yapan 3 çocuk babası 42 yaşındaki Adnan Cimşit, gece attığı istakoz ağını çekmek için dün sabahın erken saatlerinde teknesiyle Göle açıldı. Ağı çektiği sırada farklı bir şey olduğunu hisseden Cimşit, ağı tekneyle kıyıya kadar çekerek Sudan çıkardı. Ağa büyük bir su samuru takıldığını gören Adnan Cimşit, "Su Samurunu önce köpeğe benzettim. Ağa takılan istakozlardan kendine ziyafet çekmek için yaklaşmış. Ağa girince de kurtulamamış ve çırpınarak can vermiş" dedi.

Yaklaşık 30 kilo ağırlığında bir buçuk metre boyundaki su samurunu uzun yıllardan bu yana ilk kez gördüklerini ifade eden Çıldır Gölü Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ülfet Kılıç, Çıldır Gölü'nde balıkçıların ağına en son 20 yıl önce bu büyüklükte samurun takıldığını bildirdi. Su samurunun özellikle, takılan İstakozları yemek için ağlara yaklaştığını söyleyen Kılıç, "Bu kadar büyüklükte samuru 20 yıl önce bir arkadaşımız yakalamıştı. O günden beridir ağlarımıza bu kadar büyük samur takılmamıştı. Yaklaşık 30 kilogram ağırlığında, çok da büyük. Ağa takılınca çırpınmış ve öyle can vermiş. Keşke canlı kaysaydı da tekrar onu suya bırakma keyfini yaşasaydık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.