1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Seçim Sonuçları
Çıldır Gölünde Atlı Kızak YARIŞI

Çıldır Gölü'nde Atlı Kızak YARIŞI

Ardahan'da donan Çıldır Gölü, buzları kırıp balık avlayan balıkçıların yanı sıra, atlı kızak sahiplerinin de ekmek kapısı. Süsledikleri atlarla buz tutan göl üzerinde at koşan kızakçılar, bu sayede ek

A+A-

Ardahan'da donan Çıldır Gölü, buzları kırıp balık avlayan balıkçıların yanı sıra, atlı kızak sahiplerinin de ekmek kapısı. Süsledikleri atlarla buz tutan göl üzerinde at koşan kızakçılar, bu sayede ekmek parası kazanıyor.

Doğu Anadolu bölgesinin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü'nün yüzeyi soğuklardan dolayı 20 santimetre buz tuttu. Buz tutan gölü yerli ve yabancı birçok turist ziyaret ediyor. Gölde ziyaretçiler için en büyük eğlence ise, atlı kızak keyfi. Atlı kızaklara binip göl üstünde gezinti yapan insanlar, yaşanan doğal güzelliğinin tadını doyasıya çıkarıyor. Ziyaretçiler ara sıra atlı kızakla ralli yapmanın heyecanını da yaşıyor. Buzlar üstünde son sürat giden atlı kızaklara binenler büyük heyecan yaşarken, kenarda bekleyen vatandaşlar nefeslerini tutarak izliyor.

Gölü ilk kez ziyaret eden Neriman Bakırcı, ilk defa donmuş göl üstüne çıktığını belirterek, önce korktuğunu, ancak atlı kızaklarla gezinti yaptıktan sonra, bu korkusunun kaybolduğunu dile getirdi. Bakırcı, Çıldır Gölü'nün doğal güzelliğini herkesin gelip görmesi gerektiğini belirterek, atlı kızakla ralli yapmanın ise mutlaka yaşanması gereken bir deneyim olduğunu vurguladı.

Donan göl atlı kızak sahipleri içinde ekmek kapısı. At koşan kızak sahipleri tur başına aldıklarını 10 lirayla akşam eve ekmek parası götürmenin mutluluğunu yaşıyor. Gölde 30 yıldır at koşan Tekin Akçay, sadece hafta sonu Çıldır Gölü'ne geldiklerini, az da olsa para kazandıklarını ifade etti. Akçay, atları ve kızakları süsleyip Çıldır Gölü'nün yolunu tuttuklarını belirterek, göl balık avlayan balıkçıların yanında, kendiler için de ekmek kapısı olduğunu, haftalık 100 lira para kazandıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.