1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Ünlü Oyuncu Ekrem Bora Vefat ETTİ !
Çıldır Aşık Şenlikte Lal Gece ÇEKİMLERİ

Çıldır Aşık Şenlik'te Lal Gece ÇEKİMLERİ

Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ne bağlı Aşıkşenlik Beldesi'nde ünlü isimler film çekimi için bir araya geldiler.

A+A-

Ardahan’ın Çıldır İlçesi’ne bağlı Aşıkşenlik Beldesi’nde ünlü isimler film çekimi için bir araya geldiler.

Daha önce de Çıldır İlçesi’nde çok başarılı bir film çıkaran ve şimdi de “Lal Gece” film çekimleri için Çıldır’da bulunan ünlü yönetmen Reis Çelik, “Çıldır halkı ve muhteşem Çıldır Gölü’nün büyüsü bizi sürekli buraya çekiyor. Burada bulunmaktan çok memnunum” dedi.

Yönetmen Reis Çelik, “İnat Hikayeleri” filminde Tuncel Kurtiz’i baş rolde oynatmış ve “İnat Hikayeleri” filmi ile çok beğeni toplamıştı. Şimdi de çekimleri süren “Lal Gece” isimli filminde yine çok ünlü bir sanatçı olan İlyas Salman’ı baş rolde oynatıyor.

Yönetmen Reis Çelik ve Sinema Sanatçısı İlyas Salman film için çok iddialı olduğunu belirterek, filmin güzel olacağını ve bu konuda özellikle Aşıkşenlik Beldesi başta olmak üzere tüm Çıldır ve köylerdeki vatandaşlara desteklerinden dolayı çok teşekkür ettiklerini söylediler.

Film çekimlerinin çoğu Aşıkşenlik Beldesi’nde geçiyor. Yöre halkı tarafın dan “Haley Ağa Konağı” diye bilinen 3 asırlık bir konakta filmin çekimlerine devam ediliyor. 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı-Rus Savaşında, milli mücadele yıllarında en büyük desteği gösteren “Haley Ağa”dan Aşık Şenlik’in eserlerinde de sıkça bahsedilmektedir.

Yönetmen Reis Çelik, filmle ilgili yaptığı açıklamada, “kan davası nedeniyle hapse düşen ve yıllar sonra hapisten çıktıktan sonra kan davasının sürmesini istemeyen kan davalıları, barış sağlamak için çocuk yaştaki bir kız çocuğunu onunla evlendirmesi ile konunun başladığını” belirtti.

Çelik, yöreye bu filmden sonra tekrar gelmeyi düşündüklerini de ifade etti.

Hayatında ilk defa Kaz eti yiyen İlyas salma hayatım da yediğim en lezzetli et ,burada bulunmakdan çok memnun olduğunu söyleyen İlyas SALMAN ,sette türküleriyle kulakların pasını sildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.