1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. CHP’li Silifke Belediyesi Soruşturmasında 8 Tutuklama.. Başkan da Tutuklandı!
CHP’li Silifke Belediyesi Soruşturmasında 8 Tutuklama.. Başkan da Tutuklandı!

CHP’li Silifke Belediyesi Soruşturmasında 8 Tutuklama.. Başkan da Tutuklandı!

Mersin’de CHP’li Silifke Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 şüpheliden 8’i tutuklandı.

A+A-

Mersin’de CHP’li Silifke Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 şüpheliden 8’i tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un da bulunduğu açıklanırken, diğer şüpheliler hakkında adli kontrol kararı verildi.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada çeşitli suçlamalara ilişkin iddialar araştırılırken, dosyadaki incelemelerin sürdüğü bildirildi.

CHP’Lİ SİLİFKE BELEDİYESİNE YÖNELİK SORUŞTURMADA YENİ AŞAMA

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, CHP’li Silifke Belediyesinde görev yapan bazı kamu görevlileri ile belediye ile iş yapan yükleniciler hakkında adli işlem başlatıldı.

Soruşturma dosyasında rüşvet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddiaları yer alıyor.

SAVCILIK ÇEŞİTLİ DELİLLERİN İNCELENDİĞİNİ AÇIKLADI

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, ihbarlar üzerine başlatılan soruşturmada MASAK raporları, banka hareketleri, HTS ve PTS kayıtları ile iletişimin denetlenmesi kapsamında elde edilen verilerin incelendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca bazı şüphelilerin etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade verdiği, bu ifadelerde belediye ile iş yapan yüklenicilerden çeşitli menfaatler talep edildiği ve bazı işlemlerde usulsüzlük yapıldığı yönünde iddiaların yer aldığı aktarıldı.

Savcılık, söz konusu beyanlarda yer alan bazı hususların maddi deliller ve çeşitli kayıtlarla desteklendiğinin değerlendirildiğini bildirdi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Soruşturma kapsamında 19 Haziran tarihinde Silifke’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda şüphelilere ait adresler, araçlar, iş yerleri, belediye binası ve belediyespor kulübünde aramalar yapıldı. Aramalarda dijital materyaller, çeşitli evraklar, firma kaşeleri, teklif mektupları ve döviz ele geçirildiği açıklandı.

PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; soruşturma kapsamında toplam 19 kişi hakkında işlem yapıldı.

8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılık tarafından 9 kişi tutuklama, 10 kişi ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke Belediyespor Kulübü Başkanı Sait O., Belediye Başkan Yardımcısı Ezgi E.D., Özel Kalem Müdürü Ersin S., Ayniyat Müdürü Erdoğan G., festival organizasyon yüklenicisi Erman F.K., Şerife Y. ve Osman Y. tutuklandı.

Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

Öte yandan dosyada yer alan iddialar yargı sürecinin konusu olmaya devam ederken, haklarında işlem yapılan kişilerin savunmaları ve mahkeme değerlendirmeleri ilerleyen süreçte netlik kazanacak. Yargılama tamamlanıncaya kadar soruşturmadaki suçlamalar iddia niteliğini koruyor.

CHP’li Silifke Belediyesi Soruşturmasında 8 Tutuklama.. Başkan da Tutuklandı!

CHP’li Silifke Belediyesi Soruşturmasında 8 Tutuklama.. Başkan da Tutuklandı!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler