1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP'den 44 İl İçin Rpor Hazırlığı
CHP'den 44 İl İçin Rpor Hazırlığı

CHP'den 44 İl İçin Rpor Hazırlığı

Yerel seçimlere 6 aya yakın bir süre kala siyasi partilerin seçim hazırlıkları da sürüyor. CHP'de raporların ardından belediye başkan adaylarının belirleneceği belirtildi.

A+A-

Yerel seçimlere 6 aya yakın bir süre kala siyasi partilerin seçim hazırlıkları da sürüyor. Ana muhalefet partisi CHP'nin toplam 44 ilde yapılacak çalışmaları parti yönetimine rapor edilecek. Bu kapsamda PM toplantısında üzerinde herhangi bir tartışma olmayan ve mutabakat sağlayan 200’e yakın belediye başkan adayının belirlenerek açıklanabileceği de ifade ediliyor.

CHP Meclis Grubu’nda dün basına kapalı olarak yapılan toplantıda, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yasama ve denetim faaliyetleriyle ilgili değerlendirme yaptı. Toplantıda milletvekillerinden, Meclis faaliyetlerine aktif katılması ve televizyon programlarına katılacak isimlerin, grup başkanvekillerine bilgi vermesi istendi. Cumhuriyet'ye yer alan haberde toplantıda grup başkanvekillerinin, İş Bankası’ndaki Atatürk’ün hisselerine el konulmasına izin vermeyeceklerini belirterek, bu konuda atılabilecek adımlara ilişkin vekillerden öneri istediği belirtildi.

"YEREL SEÇİM GÖREVLENDİRMELERİ DE YAPILDI"

Toplantıda yerel seçimlere ilişkin görevlendirmeler de yapıldı. Edinilen bilgiye göre, grup başkanvekilleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatını milletvekillerine iletti. Bu doğrultuda milletvekilleri 22 Ekim’e kadar seçim bölgelerine giderek yerel seçim konusunda nabız tutacak. CHP’li vekiller ve PM üyelerinin toplam 44 ilde yerel seçimlerle ilgili çalışma yapacağı belirtilirken; seçim bölgelerinde adayın kim olması ve adayın nasıl belirlenmesi gerektiği konularında bölgeden gelen talepleri genel merkeze iletecek.

CHP milletvekillerinden 44 ilde yapacakları görüşmeler için bazı ipuçları da verildi. Milletvekillerinden, CHP dışı seçmenlere yakın olan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de görüşmeleri istendi. Bölgedeki muhtar, akademisyen ve meslek odaları temsilcileriyle de görüşme yapılması talep edildi. Vekillerden tebdili kıyafet ile çarşıda dolaşıp halkla buluşması, aday adaylarıyla mülakat yapması talep edildi.

"İLK ADAYLAR 24 EKİM'DE"

24 Ekim’de yapılacak PM toplantısında CHP’nin yerel seçimler için ilk adaylarının belirleneceği ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre, parti içerisinde üzerinde tam mutabakat sağlanan 200’e yakın belediye başkan adayının PM’nin onayına sunulması ve toplantıdan birkaç gün sonra kamuoyuna açıklanması planlanıyor. Açıklanacak adaylar arasında mevcut belediye başkanlarının olacağı da belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler