1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Masa Tenisinde Yükseliş Sürüyor
CHP ve MHPliler Provakasyon İÇİNDE

CHP ve MHP'liler Provakasyon İÇİNDE

Başbakan Erdoğan, HDK heyetine yapılan saldırıyyla ilgili ''CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde' dedi

A+A-

Başbakan Erdoğan, HDK heyetine yapılan saldırıyyla ilgili ''CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında Türkiye'yi şikayet ettiğini dile getiren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun yaptığı polis katillerinin sırtını sıvazlamaktır. Başörtüsü düşmanları, maneviyat düşmanları hep bu partinin içinde toplanmıştır. Demokrasi düşmanları, darbe tertipçileri bu partinin içinde toplanmıştır" dedi.

"Bu silahlar gömülecek"

"Milliyetçilik şeytandandır" diyen Erdoğan, "Kürt milliyetçiliği, Laz milliyetçiliği, Türk milliyetçiliği, Arap milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz. Böyle bir ırki, kabileye dayanan milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır. Sayın Bahçeli konuşmamı beğenmemiş. Zaten sen beğenmiyorsun diye bu konuşmayı yaptım. Milletimin beğendiğini biliyorum. Bu milletin tümüne seslenmiyorsun.Bu silahlar gömülecek; siyaset, fikirler konuşacak. İkinci ülkeye mi, üçüncü ülkeyi mi giderlerse, gidebilirler. Sınırlarımızda önlemleri alırız, geçmişteki olanlar yaşanmaz."

"CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde"

Sinop'ta Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetine yönelik linç girişimine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu, "CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde yer alıyorlar. Beğenirsin, beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri... Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Bunların genlerinde bu tür toplantılara saygı yoktur, saygısızlık vardır. MHP budur, kafa yapısı budur. Bunu engelleyerek huzur değil, huzursuzluk getiriyorsun. Ondan sonra da Hakkari’ye, Van’a gidemiyorsun. Sivas’ın ötesine geçebiliyor musun? Irkçılık yaptınız. Şeytani olan anlayışa hizmet ettiniz. MHP ırkçılığın diliyle konuşur, BDP ırkçılığın diliyle konuşur; CHP’nin ise ne konuştuğu bile belli değil, o ayrı bir şey. AK Parti milletin dili ile konuşur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.