1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Chp Ardahan Teşkilatından 29 Ekim Kutlaması
CHP Konvoyuna Artvin'de Silahlı Saldırı

CHP Konvoyuna Artvin'de Silahlı Saldırı

Artvin’e giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konvoyu güzergahında çatışma çıktığı, Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

A+A-

Artvin’e giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konvoyu güzergahında çatışma çıktığı, Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Güncelleniyor...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti.

Artvin'deki Ardanuç Belediyesi hizmet binasının açılışını yapmaya giden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu konvoya saat 14.00 sıralarında Yanıklı köyü yakınlarında ormanlık alandan ateş açıldı.

Konvoyun önündeki aracın şoförü olan er ağır yaralandı, iki astsubay da hafif yaralandı. Ağır yaralanan jandarma er Fatih Çaybaşı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanların durumu iyi.

Kılıçdaroğlu bugünkü açılış ve miting programlarını iptal etmedi. Ardanuç'a karayoluyla gidemediğinden helikopterle belediye binasına gidecek ve burada bir konuşma yapacak.

Kılıçdaroğlu: Benim açımdan kaygı yok

Saldırının ardından sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102. Şube binasına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, burada CNN Türk’e yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili şunları söyledi:

“Benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çatışmanın olduğu bir alanda sanırım olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz.”

Kılıçdaroğlu buradan da Şavşat Kaymakamlık binasına götürüldü.

"İki ayrı çatışma çıktı"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Artvin Valisi Muhterem İnce'den aldığı bilgilerle olayı şöyle anlattı:

“Bölge zaten kritik olduğundan en üst düzeyde önlem alınmıştı. Konvoyun önünde koruma amaçlı üç zırhlı askeri araç vardı. Konvoy arkadaydı.

“Ormanlık alanda hareketlilik oldu, en öndeki araç o tarafa yönelince aracımıza ateş açıldı, çatışma çıktı.

“Konvoya saldırı hazırlığı olduğu anlaşılıyor.”

Özel, “Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğunu anlıyoruz” dedi.

CHP Genel Merkezinden basına verilen bilgilere göre de bir kişi roketle konvoyu vurmaya hazırlanırken, korumalardan biri bunu fark ederek ateş açtı ve roketli saldırıyı engelledi.

Gazetelerdeki haberlere göre Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya ikinci bir saldırı daha yapıldı ve CHP Lideri zırhlı araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kendisi de olay yerinde olan CHP Basın Danışmanı Onur Konuralp da bölgede 10-15 dakika arayla iki ayrı çatışma çıktığını belirtti.

Bakan Ala: Hedef anamuhalefet lideriydi

İçişleri Bakanı Efkan Ala failin kim olabileceği sorusuyla ilgili "Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK" dedi, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Konvoyun güvenliğini sağlayan araçlara ateş açıldı, toplam üç yaralı var, aracı kullanan er başından ağır yaralı, iki astsubay da hafif yaralandı.”

“Emniyet Müdürü eşliğinde Kılıçdaroğlu güvenli bölgeye götürülecek, bölgeye helikopter de gönderdik. Bölücü terör örgütü Karadeniz’e açılma niyetiyle faaliyetlerde bulunuyor. Bölgede jandarma ve polis özel harekat bölgede operasyon yürütüyor. CHP heyetine, bütün milletimize geçmiş olsun.”

“Öncü araçta sadece hasar var ve o aracın içindeki askerler yaralandı, onun dışındaki araçlardan yaralanan yok.

"Saldırı anamuhalefet partisi başkanına yapıldı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

HDP: Saldırıyı kınıyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu saldırıyı kınadı:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun seyahati esnasında Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşanan silahlı çatışmayı kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP merkezine geçmiş olsun ziyareti düzenleyen HDP heyeti de “kaosu büyütmeyi hedefleyen bu karanlık saldırıyı kınadı, hukuki sürecin ciddiyetle takip edilmesi ve olayın detaylarının ayrıntılı biçimde açığa çıkarılması gereğini” vurguladı.

Başbakan Yıldırım: Suikastı azmettirenler…

Başbakan Binali Yıldırım, saldırıyla ilgili yazılı açıklamasında, “Suikastı azmettiren geri plandaki alçaklar, Türkiye'nin birliğine zarar veremez” dedi.

“Silahlı saldırı ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum.

“Türkiye’nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenimize pusu kuran teröristlerle onları suikasta azmettiren geri plandaki alçaklar, hiçbir zaman Türkiye’nin birliğine zarar veremeyecek, emellerine kavuşamayacak ve müstahak oldukları cezaya muhakkak çarptırılacaklardır.

“Türkiye, demokrasi ve hukuktan ödün vermeyecek, insan ve insanlık düşmanı bütün terör örgütlerinin hesaplarını boşa çıkaracaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.