1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Küre Nüfusu Azalan İlçeler Arasında Yer Aldı
Cezaevlerinde de Açlık Grevleri Başlayacak

Cezaevlerinde de Açlık Grevleri Başlayacak

PKK lideri Öcalan’la görüşülebilmesi için Diyarbakır’da 50 kişinin başlattığı süresiz, dönüşümsüz açlık grevi eylemine önümüzdeki hafta cezaevlerinde kalan PKK ve PJAK mahkumları da katılacak.

A+A-

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Binası’nda 50 gönüllünün yer aldığı ve PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşülebilmesi amacıyla sürdürülen açlık grevinin dördüncü gününde cezaevlerinde de açlık grevine başlama kararı alındı.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, 15 Eylül Perşembe gününden itibaren il etapta yedi cezaevinde kalan 35 kişi süresiz, dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlayacak.

Açlık grevine Diyarbakır D Tipi, Siirt E Tipi, Gebze Kadın Tutukevi, Kandıra F Tipi, Kırıklar F Tipi, Silivri ve Tarsus hapishanelerinden beşer kişinin katılacağı açıklanırken diğer cezaevlerinde kalanların da zamanla gruplar halinde açlık grevine başlayacağı ifade edildi.

Açlık grevine çocuk hapishaneleri ve çocuk koğuşları katılmayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.