'Çevre Hizmetleri Birliği Toplantısı'nda.. 'Koruma Kurulu'na Destek Mesajı!

'Çevre Hizmetleri Birliği Toplantısı'nda.. 'Koruma Kurulu'na Destek Mesajı!

Kars'ın merkez ve ilçe belediye başkanları, Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile ilgili açıklama yaptılar.

A+A-

Kars'ın merkez ve ilçe belediye başkanları, Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile ilgili açıklama yaptılar.

Kars'ın merkez ve ilçe belediye başkanları, Kars Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Çevre Hizmetleri Birliği’nin aylık meclis toplantısı sonrasında Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile ilgili açıklamada bulundular.

Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün Erzurum'a taşınması kararının üzüntüyle karşılandığı belirtilen açıklamada; milletvekillerinin hassasiyeti ve desteğiyle, kararın geçici olarak durdurulduğu açıklaması yapıldı.

KURUMUN KAPATILMAMASI GEREKTİĞİ VURGULANDI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Bu kararın bölge illerini olumsuz etkileyeceğini düşünen belediye başkanları, geçici olarak durdurulan bu kapatma kararının kalıcı hale gelmemesi ve kurumun kapatılmaması gerektiği vurgulandı.

Belediye başkanları olarak, bölgenin ve ilin önemli bir kurumu olan Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün hizmetlerine devam etmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Bu kurumun kapatılması durumunda, bölgenin kültürel ve tarihi mirasının korunması ve geliştirilmesi konusunda ciddi bir eksiklik yaşanacağına dikkat çekildi.

Kurulun kapatılması kararına karşı çıkan belediye başkanları, bölge ve il için önemli olan bu kurumun hizmetlerine devam etmesi ve korunması gerektiğini vurguladılar.

..haberin uzantısı

ÖTÜKEN SENGER, BİRLİK BAŞKANI OLDU

Kars Belediye Başkanı MHP'li Ötüken Senger, Çevre Hizmetleri Birliği’nin yeni dönem başkanı olarak seçildi.

Kars Belediyesi Meclis Salonu'nda önceki gün (15 Mayıs) yapılan Çevre Hizmetleri Birliği'nin yeni dönem toplantısında birlik başkanı ve komisyon seçimleri yapıldı.

Toplantıya, Kars Belediye Başkanı MHP’li Ötüken Senger, Akyaka Belediye Başkanı AK Partili Ergüder Toptaş, Arpaçay Belediye Başkanı AK Partili Zeki Elma, Digor Belediye Eşbaşkanı DEM Partili Adem Oyman, Digor-Dağpınar Belediye Eşbaşkanı DEM Partili Hüsnü Anci, Kağızman Belediye Eşbaşkanı DEM Partili Mehmet Alkan, Sarıkamış Belediye Başkanı MHP’li Serdar Kılıç, Selim Belediye Başkanı CHP’li İlyas Barış Koç ve Susuz Belediye Başkanı CHP’li Oğuz Yantemur ile birlik delegeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.