1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cenk Tosun’un ‘Bozkurt İşareti’ne Tepki
Cenk Tosun’un ‘Bozkurt İşareti’ne Tepki

Cenk Tosun’un ‘Bozkurt İşareti’ne Tepki

İngiltere'nin Everton takımında oynayan futbolcu Cenk Tosun'un, attığı golden sonra yaptığı kurt işareti ülkede tepki çekti.

A+A-

İngiltere Premier Ligi'nde yer alan Everton takımında oynayan Türkiyeli futbolcu Cenk Tosun'un, oynadığı Federasyon Kupası maçında attığı golden sonra yaptığı kurt işareti tepki aldı.

cenk-tosun-002.jpg

Federasyon Kupası üçüncü tur maçında Rotherham United ile oynanan maçta attığı ikinci golden sonra yaptığı işarete, federasyon soruşturma açtı. Tosun'un attığı gol de VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Everton, 9. dakikada Cenk Tosun'un kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Konuk takım, 56. dakikada Matthew Olosunde'nin golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı. Mücadelenin 93. dakikasında Abdoulaye Doucoure'nin attığı golle 2-1'lik galibiyete ulaşan Everton, Federasyon Kupası'nda 4. tura yükseldi.

PolitiKARS’ın derlediği habere göre, Tosun'un ofsayt nedeniyle iptal olan golünden sonra Türkiye'de ülkücü işareti olarak bilinen kurt işareti yapması İngiliz basınında büyük yankı gördü, olayla ilgili çok sayıda yorum yapıldı.

Bu yorumlarda, Fransa’nın yasakladığı ve Türkiye’de sağcı-faşist bir grubun işareti olduğu belirtilerek, bu tür ırkçı davranışlara İngiliz futbolunda yer verilmemesi gerektiği belirtildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum