1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Deniz Gölü'ndeki Balık Ölümlerine İnceleme
Çalınan Hayvanlar Yolboyu'nda BULUNDU

Çalınan Hayvanlar Yolboyu'nda BULUNDU

Kars'ın Susuz İlçesi'ne bağlı Porsuklu Köyü'nde bir ahırdan köpeklerin uyutulmasıyla çalınan 6 adet büyükbaş hayvan Yolboyu Köyü'nde bulundu.

A+A-
Kars'ın Susuz İlçesi'ne bağlı Porsuklu Köyü'nde bir ahırdan köpeklerin uyutulmasıyla çalınan 6 adet büyükbaş hayvan Yolboyu Köyü'nde bulundu.
Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Porsuklu Köyü’nde Mustafa Şutaşdemir’e ait bir ahırdan köpeklerin uyutulmasıyla çalınan 6 adet büyükbaş hayvan Jandarma ekipleri ve muhtarın hayvan dışkılarından iz sürmesi sonucu Yolboyu Köyü’nde bulundu.
 
Edinilen bilgilere göre kimliği belirsiz hırsız yada hırsızlar gece saatlerinde Susuz’un Porsuklu Köyü’ne giderek ahırın bekçiliğini yapan çoban köpeklerini uyuşturucu ekmekle uyuttular. Sonra da ahırın kapısını açarak yaklaşık değerleri 35 bin TL olan 6 adet büyükbaş hayvanı alarak Yolboyu Köyü’ne doğru gittiler. Mustafa Şutaşdemir’in durumu Jandarmaya bildirmesi üzerine Susuz Jandarma ekipleri köye geldi. Ardından Porsuklu Köyü Muhtarı Orhan Şutanrıkulu ve Jandarma ekipleri iz sürmeye başladı. Hayvanların yolda bıraktığı dışkı izlerini takip eden ekipler 20 kilometre uzaklıktaki Yolboyu Köyü’nde bir ahırda hayvanlara ulaştı.
 
Jandarma şüphelinin peşine düşerken, hayvanlarda köylülerin nezaretinde Porsuklu’ya doğru yola çıktı.
 
Hayvanların bulunmasıyla birlikte Porsuklu Köyü’nde heyecanlı bir bekleyiş başladı. Porsuklu Muhtarı Orhan Şutanrıkulu, hayvanların sahibi Mustafa Şutaşdemir ve köylüler hayvanların gelmesini dört gözle beklediler. Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin parmak izi araştırmasından sonra ahır gençler tarafından temizlendi. Hayvanların aç olma ihtimali üzerine ot ve samanlar ahıra dolduruldu ve ahır havalandırıldı. 7’den 70’e herkes hayvanlarına kavuşmanın sevinciyle ahırın önünde toplandı. Hayvanların köye girmesiyle birlikte alkış tufanı koptu. Köylüler sevinçlerini alkışlarıyla süslerken yaklaşık 35 bin TL tutarındaki 6 adet büyükbaş hayvan ahıra girmesiyle gözler doldu. Hayvan sahipleri hayvanlarına sarılarak mutluluklarını paylaştılar.
 
Mustafa Şutaşdemir’in eşi Keklik Şutaşdemir ise, hayvanlarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Hayvan sahiplerini köylüleri bir an bile yalnız bırakmadı. Herkes hem “geçmiş olsun” hem de “gözünüz aydın” ziyaretlerinde bulundular. Hem üzüntülerini hem de sevinçlerini paylaşan köylüler bölgede benzer hırsızlıkların zaman zaman yaşandığına dikkat çekerek hem vatandaşların dikkatli olmasını hem de yetkililerin önlem almasını istediler.
 
Bu arada sabah hayvanları ahırda göremeyen ev halkından bir kız çocuğunun ise dili tutuldu. Kız çocuğu gözyaşları eşliğinde bir araca bindirilerek hastaneye gönderildi.
 
Olayla ilgili tahkikat devam ederken, hırsızları yakalama çalışmaları sürüyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.