1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 'BYD ve Tesla Rekabeti'nde Parametreler BYD'den Yana
'BYD ve Tesla Rekabeti'nde Parametreler BYD'den Yana

'BYD ve Tesla Rekabeti'nde Parametreler BYD'den Yana

ABD'li Tesla, 2023'ün son üç ayında bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla 484 bin 507 adet rekor otomobil teslim ederken; Çinli rakibi BYD, yalnızca Aralık ayında yüzde 70'in üzerinde bir artışla 526 bin 409 adet araç sattı.

A+A-

Bir dönem elektrikli araç denildiğinde akla gelen ilk marka olan Tesla, artık yalnız değil.

Birçok otomobil üreticisi, son yıllarda ürettiği elektrikli araç modelleriyle dikkat çekerken yeni oyuncular da rekabete hızlı giriş yaptı.

Artık Tesla’nın birçok güçlü rakibi var. BYD de onlardan biri. Hatta BYD, 2023 satış adetlerine baktığımızda Tesla ile rekabette güçlü bir konuma gelmiş durumda.

tesla-byd.jpg

BYD VE TESLA YARIŞIYOR

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2023 yılının son çeyreğinde 526 binden fazla elektrikli araç sattı. Bu da sadece aralık ayında satışların yüzde 70 oranında arttığını gösteriyor. Genel toplama baktığımızda BYD, bu yıl sattığı toplam araç sayısında 3 milyonu geçti. Bunların 1,6 milyonu sadece elektrikli araçlardan oluştu.

Tesla ise resmi olarak açıklamasa da tahminlere göre 2023 yılının son çeyreğinde 483 bin elektrikli araç sattı. Toplam satışlar ise 1,8 milyon adet seviyesinde kaldı.

Tesla’nın hedefi, 2023 yılında 2 milyon araç satışı gerçekleştirmekti. Ancak, tahminler, hedeflerin biraz gerisinde kalındığını gösteriyor.

Şimdi sektör uzmanları, BYD’nin 2024 ya da 2025 yıllarında Tesla’yı tahtından edebileceğini konuşuyor.

BYD’nin araçlarının büyük bir kısmı Tesla modellerinden çok daha uygun bir fiyata satılıyor. Ayrıca hibrit alternatiflerinin olması da bir koz olarak görülüyor. Tesla ise sadece tamamen elektrikli bir ürün gamına sahip.

Bu arada BYD’nin hisseleri, 2 Ocak Salı gününün ilk saatlerinde yüzde 2’den fazla düşüş yaşamasıyla da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.