Bursa Belediye Başkanı İstifa Etti

Bursa Belediye Başkanı İstifa Etti

Erdoğan'ın istifasının istendiğini duyurduğu belediye başkanlarından Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, istifasını açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok kez görevini bırakmasını istediği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, istifa ettiğini açıkladı.

Altepe, Yıldırım ilçesine bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada istifa haberini verdi.

"Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, hasar da vermeyeceğiz" diyen Altepe “Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da yanaşmayacağız. Bu şartlarda da ülkeme hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Ben de belediye başkanlığı görevinden istifa ediyorum” diyerek kararını açıkladı.

"Alnımız ak, başımız dik"

Altepe, 22 Eylül'de istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş gibi “Alnımız ak, başımızda dik” dedi. Köprü açılışında Bursa Belediye Başkanı olarak yaptığı icraatleri uzun unu anlattı ve yolsuzluklara adının karışmadığını söyledi.

"Oy oranını düşürmedik"

Altepe girdiği seçimleri kazandığını, oy oranını düşürmediğini de vurguladı:

“Her girdiğimiz seçimlerden de zaferle çıktık. En son 16 Nisan referandumunda da 6 büyük şehirde de yüzde 50’nin üzerinde oy alma başarısını gösterdik. Bursa halkı karşısında güven oranımız ve puanımız hiç düşmedi. Her zaman için güvenimizi koruduk.”

Konuşmasını Bursalıların anlayışla karşılayacağını umduğunu söyleyerek bitirdi.

İstifa iddialarını yalanlamıştı

AK Parti’de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın “metal yorgunluğu var” diyerek kadroları değiştireceğini söylemesinin ardından adı istifası istenen belediye başkanları arasında Altepe’nin de adı geçmişti.

Altepe’ye bu iddialar dün akşam katıldığı bir nikah töreninin çıkışında sorulmuş yanıt olarak  “Yok öyle bir şey” demişti.

20 Ekim’de Bosna Hersek gezisinden dönüşünde de istifası sorulduğunda "Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz" demişti.

Erdoğan istifası istenenleri açıklamıştı

Erdoğan 19 Ekim günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifalarının istendiğini kamuoyuna açıklamıştı.

Recep Altepe kimdir?

1959'da Bursa'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1983 yılında kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işleri yaptı.

Siyasete 1989 yılında Refah Partisi İl Yöneticisi olarak girdi. 1994'te aynı partinin İl Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine geldi. Fazilet Partisi döneminde bir yıl süreyle Genel Merkez Müfettişliği görevini sürdürdü.

1994 yılı yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi Meclis Üyelikleri ile BUSKİ Genel Kurul Üyeliği'ne seçildi. Altepe, 1999 yılındaki seçimlerde tekrar seçildi. Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisleri'nin; Bütçe ve Mali İşler, İmar ve Ulaşım Komisyonları'nda görev yaptı.

2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Osmangazi Belediye Başkanlığına seçildi. 29 Mart 2009 yılı yerel seçimlerinde AK Parti'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 30 Mart 2014 seçimlerinde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarihinde üst üste iki dönem seçilen ilk başkan oldu.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin de başkanı olan Altepe, evli ve üç çocuk babası

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.