1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener, ‘Başkasının Yazdığı Senaryoya Figüran Olmayacağız’
Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştü.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşüyor.

T24'ün haberinde, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 24 Haziran'da yapılacağının açıklanmasının ardından başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye'de gündem yoğunlaşırken; siyasiler arasındaki görüşme trafiği de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşüyor.

AK Parti'nin kurucu kadrosunda yer alan ve son dönemde iktidar partisindeki bazı isimlerle gerilim yaşayan Arınç, 18:30'da başlayan görüşme için Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi. Arınç, gazetecilerin girişte yönelttiği "Yorumunuz var mı" sorusuna, "Yorumum yok, davet üzerine geldik" cevabını verdi. 

"Görüşmenin içeriği için herhangi bir açıklama yapılmadı ama tahmin etmek zor değil"

Beştepe'de bulunan CNN Türk muhabiri Murat Pazarbaşı, görüşmeyle ilgili olarak, "Erken seçim açıklamalarının ardından kulisler oldukça hareketlendi, neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Dün Abdullah Gül’le Ahmet Davutoğlu bir araya gelmişti. Bugün de Bülent Arınç, Erdoğan’la görüşecek. Görüşmenin içeriği için herhangi bir açıklama yapılmadı ama tahmin etmek zor değil. 24 Haziran’daki erken seçimler görüşecek. Abdullah Gül’le ilgili yansıyan bazı bilgiler var, bunlar AKP’de de yakından takip ediliyor" dedi.

Hürriyet muhabiri Erdinç Çelikkan da, görüşmeyle ilgili olarak, "Erdoğan ile Arınç'ın, 24 Haziran seçimleri ile kulislerde muhalefetin ortak adayı olarak 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin geçmesi konularında görüş alışverişinde bulunacakları belirtiliyor" yorumunda bulundu. 

Erdoğan'ın Davutoğlu'yla da görüşmesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi programında Arınç ile görüşme yoktu. Azerbaycan'dan gelecek mevkidaşını karşılayacaktı. Arınç'ın Beştepe'ye davet edilmesiyle birlikte Ankara'da, "AKP'de ağabey olarak değerlendirilen bir siyaset adamı olan Arınç, 'yeniden aday olacak mı?" sorusunun sorulmaya başlandığu kaydedildi. 

Öte yandan Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in aktardığına göre, Erdoğan yalnızca Arınç ile görüşmeyecek. Erdoğan'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler