Bugün Bülent Ecevit’in Ölüm Yıl Dönümü

Bugün Bülent Ecevit’in Ölüm Yıl Dönümü

Bugün eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in 10. vefat yıl dönümü.

A+A-

Bugün eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in 10. vefat yıl dönümü.

28 Mayıs 1925 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Bülent Ecevit, 1974-2002 yılları arasında beş kez başbakanlık görevini üstlendi. Eski bir gazeteci olan ve şairliğiyle de tanınan Ecevit, 5 Kasım 2006’da Ankara’da hayatını kaybetti. 1974 yılında Ecevit’in başbakanlığı döneminde Kıbrıs Barış Harekâtı gerçekleştirildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bugün dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Bülent Ecevit lekesiz siyasetinin, sadeliğin ve beyefendiliğin adıydı. Özlemle ve saygıyla anıyorum" dedi.

Haberin uzantısı..

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 10’uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 10’uncu yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen törene DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Ecevit’in kabrine çelenk ve karanfil bırakılmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ecevit’in kabri başında anma konuşması yapan DSP Genel Başkanı Aksakal, “Atatürk’le eşdeğer tuttuğumuz büyük lider Bülent Ecevit’in aramızdan ayrılışının 10. yılında bir aradayız. Bugün beni daha da umutlandıran, benim biraz daha geleceğe dair umutlarımı güçlendiren bir hadiseyle de karşılaştım. Bugünkü anma töreninde hakikaten çokça kalabalık insanlarımız Demokratik Sol Partinin kurucusu ve Türkiye sevdalısı Bülent Ecevit’i anmak için Devlet Mezarlığı’na gelmişler. Bunu görmekten büyük mutluluk duydum. Bu şunu gösteriyor; Türkiye halkı devletinin ve ülkesinin idaresinde artık yolsuzluklardan, uluslararası arenada boynumuzun bükük kalmasından, sözümüzün dinlenmemiş olmasından büyük rahatsızlık hissediyor ve demokratik sol felsefenin de Demokratik Sol Partinin yeniden devlet mekanizmasının başına geçmesini arzuluyor. Biz buradan bunu anlıyoruz. Biz kararlıyız, Sayın Başbakanımız bize çok büyük bir emanet bıraktınız, Demokratik Sol Parti sizin evladınız gibi büyüttüğünüz, geliştirdiğiniz bir parti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni üç defa yönettiniz. Bizlerin gurur kaynağısınız. Toplumun içerisinde dünya devletleri arasında başımız dik geziyorsak sizlerin bize açtığınız yolun eseri yüzündendir. Bu eseriniz sonsuza kadar demokratik solcular tarafından yaşatılacak, hiçbir tereddüt olmadan bütün arkadaşlarımızla halkımızın önünde yürüyeceğiz ve Demokratik Sol Partiyi yeniden iktidara taşıyacağız. Bu konuda size söz veriyoruz, ruhunuz şad olsun" şeklinde konuştu.

Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, Bülent Ecevit’in uzun yıllar bu ülkeye siyasetçi olarak, devlet adamı olarak hizmet ettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Bende tabi yine uzunca bir süre rahmetli Ecevit’le birlikte çalışma imkanı buldum. Ondan Türkiye için, toplum için her şeyin en iyisinin yapılması gerektiğini öğrendik ama nezaketi, aynı zamanda kararlı duruşu öğrendik. Şimdi Türkiye’nin içinden geçtiği durumda, ateş çemberi içinde olduğumuz bu durumda Ecevit gibi devlet adamlarına büyük ihtiyaç olduğu artık ortaya çıkmaktadır. Ama Ecevit’in Türkiye’de yerleştirdiği siyaset anlayışının, nezaketle, kararlılığın, toplumu savunurken kararlılıkla hasımlarına karşı nezaket içerisinde davranabilmenin bir örneği olarak onun yolunda yürüyecek insanlar olduğuna inanıyorum. Türkiye bugün kutuplaşma dediğimiz bir sıkıntı içerisindeyse Ecevit’in uzlaşmadan yana politikasını uygulamayan politikacıların bugün çoğunlukta olmasındandır. Dolayısıyla bugün artık bu kutuplaşmayı bırakıp Ecevit’in geçmişte yapabildiği, gösterdiği gibi o koalisyon döneminde de, diğer dönemlerde de gösterdiği gibi birbirimizi toplum olarak, toplumun her kesimi olarak anlamalı, uzlaşma içerisinde olmalıyız. Tabii ki fikirlerimiz, yürüdüğümüz yollar farklı olabilir ama herhalde hedef aynıdır; Türkiye’nin huzuru, toplumun huzuru, ülkenin birliği, bütünlüğü ve de refahı. Öyleyse farklı yollardan da olsa buna gitmek isteyen siyasetçilerin Ecevit’in geçmişte yaptığı, gösterdiği gibi uzlaşıyı da gerektiğinde hayata geçirebilmesi gerekir. Bugün ona çok ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Uzun yollar Ecevit’le birlikte çalışma imkanım oldu ama aynı zamanda 10 yıldır da Ecevit’siz yaşıyorum, çok özlüyoruz onu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.