1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor Toto 2.lig Beyaz Grup
Tüm Liglerde 'Küme Düşme' Olmayacak

Tüm Liglerde 'Küme Düşme' Olmayacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2019-2020 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de düşme olmayacağını açıkladı.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2019-2020 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de düşme olmayacağını açıkladı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Vakfı tarafından alınan tavsiye kararlarını görüşmek üzere bugün bir araya geldi.

Toplantı sonrası düzenlenen ortak basın açıklamasında ilk sözü Kasapoğlu aldı. Kasapoğlu, "Kulüpler Birliği Vakfı'nda alınan kararlar dün beni çok duygulandırdı. 'Düşenin dostu olmaz' anlayışını elinin tersiyle iten tüm kulüplerimizi kutluyorum" ifadesini kullandı.

LİGLERDE KÜME DÜŞME OLMAYACAK

Daha sonra sözü, toplantıda alınan kararları açıklamak üzere Özdemir aldı. Kararların oy birliğiyle alındığına dikkati çeken Özdemir, "Yönetim Kurulumuzda oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, Süper Lig ile TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de düşme olmayacaktır. Süper Lig, 2020-21 sezonunda 21 takımla oynanacak" açıklamasında bulundu.

Özdemir, 2020-2021 sezonu sonunda Süper Lig'den 4 takımın düşeceğini, bir sonraki sezonun ise 20 takımla oynanacağını belirtti. Alınan bu kararlarla birlikte Ankaragücü, Malatyaspor ve Kayserispor Süper Lig'de kaldı.

YABANCI FUTBOLCU KURALI

Özdemir, yeni yabancı oyuncu kuralının uygulanmasının da bir sene ertelendiğini duyurdu. 

Takım harcama limitlerini 4 Ağustos tarihinde açıklayacaklarını söyleyen Özdemir, "Takım harcama limitleri 4 Ağustos tarihinde transferin ilk gününde açıklanacaktır. Limitlerin açıklanmasından sonra Kulüpler Birliği İcra Kurulu, Lisans Kurulu ile bir araya gelecek ve çalışmalar yapacaklardır. Tüm kararların Türk futbolu ve kulüplerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.