1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. BTK'dan 444 AÇIKLAMASI
BTKdan 444 AÇIKLAMASI

BTK'dan 444 AÇIKLAMASI

Son günlerde kamuoyunun gündemini meşgul eden 444'lü numaralar ile ilgili ortada dolaşan bilgilere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından açıklık getirildi.

A+A-

Son günlerde kamuoyunun gündemini meşgul eden 444'lü numaralar ile ilgili ortada dolaşan bilgilere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından açıklık getirildi.

İşte bu konudaki gerçekler…

SORU: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun aldığı bir karar ile 444'lü aramalar ücretli hale mi geldi?

*BTK'nın kararı ile ücretlendirme ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadı. Ülkemizde telekomünikasyon hizmetlerini düzenleyici merci olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan kararla 444’lü numaralar Türkiye’nin her yerinden ve tüm operatörlerden 7 rakam çevrilmesi suretiyle erişilen ve üzerinden çağrı merkezi, bilgi ve danışma servisleri gibi hizmetlerin sunulduğu numaralar olarak tanımlandı.

SORU: Bu karar ile ne değişti?

• Sadece 7 rakam çevrilerek tüm sabit ve mobil operatörlerden 444’lü numaralara ulaşmak mümkün kılındı ve müşterilerin yaşadığı karışıklıkların önüne geçilerek kullanım kolaylığı sağlandı. Şehiriçi ve şehirlerarası ayrımı olmadan hem ev hem de cep telefonundan aynı numaraya erişim kolaylığı getirildi.

• BTK'nın aldığı son kararda ücretlendirmeyle ilgili bir düzenlemeye gidilmedi. Eskiden olduğu gibi Türk Telekom ve diğer operatörler, bu servislerin aranmasından ne kadar ücret alacaklarını kendileri belirliyor.

• Türk Telekom ev ve iş telefonlarından 444’lü numaralara doğru yapılan aramaların ücretlendirilmesinde da herhangi bir değişiklik olmadı. StandartHATT tarifesinden yapılan 444'lü aramaların ücreti 8.8 krş olarak ücretlendiriliyor.. Bu hatlara yönelik aramaların arama paketlerine dahil edilmemesi kararı GSM operatörlerine ait ve arama başına ücret 40 krş'a kadar çıkabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.