Petrol Ofisi, BP Türkiye'yi Satın Alıyor

Petrol Ofisi, BP Türkiye'yi Satın Alıyor

Türkiye’de yüzlerce akaryakıt istasyonu bulunan BP, Petrol Ofisi Grubu, tarafından satın alınacak.

A+A-

petrol-ofisi.jpegTürkiye’de yüzlerce akaryakıt istasyonu bulunan BP, Petrol Ofisi Grubu, tarafından satın alınacak. Satış işlemlerinin 2024 itibariyle sona ereceği düşünülüyor.

BP Türkiye'de faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarını elden çıkarıyor. BP'nin Türkiye pazarındaki yüzlerce akaryakıt istasyonu, Petrol Ofisi Grubu tarafından satın alınacak.

Konuyla ilgili Petrol Ofisi'nden bir duyuru geldi. Söz konusu açıklamada BP'nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan ve kapanışı düzenleyici kurumun onayına tabi olan işlemin bedeli belirtilmedi.

petrol-ofisi.png

Açıklamanın devamında ise Petrol Ofisi'nin ana hissedarı Vitol Yönetim Kurulu Üyesi Chris Bake’in sözlerine yer verildi. Bake söz konusu satışla ilgili "Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam" dedi.

'YENİ EKİP ARKADAŞLARIMIZI SABIRSIZLIKLA BEKİYORUZ'

Petrol Ofisi Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu ise "Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BP'NİN TÜRKİYE'DE 770 BAYİSİ VAR

İngiltere merkezli BP'nin Türkiye'de 770 adet akaryakıt istasyonu bulunuyor. Şirket, 1912 yılından bu yana Türkiye topraklarında faaliyet gösteriyor. BP'nin, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nda da hissesi bulunuyor.

PETROL OFİSİ'NİN BAYİ SAYISI 2 BİN 705'E ÇIKACAK

Türkiye'de en yaygın bayi ağına sahip akaryakıt şirketi Petrol Ofisi'nin yurt içinde 1.935 bayisi bulunuyor. Satın alma işleminin tamamlanmasıyla Petrol Ofisi'nin bayi sayısı 2.705'e çıkacak.

PETROL OFİSİ / 1941 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Petrol Ofisi AŞ, 2000 yılında özelleştirildi. İş Bankası ve Doğan Holding'in yüzde 50-50 ortaklığı haline gelenşirket, 2005 yılında tamamen Doğan Holding'in oldu. Holding, hisselerinin bir kısmı borsada işlem gören Petrol Ofisi'nin yüzde 34'ünü 2006 yılında Avusturyalı OMV'ye 1,05 milyar dolara sattı. OMV ise 2010 yılı sonunda Doğan Holding'in elinde bulunan hisseleri 1 milyar euro karşılığında satın alarak şirketteki payını yüzde 95'in üzerine çıkardı. 3 Mart 2017'de Petrol Ofisi'nin Cenevre merkezli Vitol şirketi tarafından OMV'de bulunan tüm hisselerinin 1,3 milyar euro karşılığında satın alınacağı açıklandı. Satın alma işlemi Vitol'ün Türkiye'deki şirketi VIP Turkey Enerji A.Ş. aracılığıyla 13 Haziran 2017'de tamamlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.