1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. 464 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
464 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

464 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Kars ve bölge illerinden Ağrı, Ardahan, Erzincan, Iğdır ile Tunceli'de kar ve tipi nedeniyle 464 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

A+A-

Kars ve bölge illerinden Ağrı, Ardahan, Erzincan, Iğdır ile Tunceli'de kar ve tipi nedeniyle 464 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede bir süredir aralıklarla etkili olan, özellikle yüksek kesimlerde yoğunlaşan kar ve tipi dolayısıyla Tunceli ve Ağrı'da 163'er, Kars'ta 51, Ardahan'da 39, Erzincan'da 35, Iğdır'da 13 köy yolu ulaşıma kapandı.

KARS'TA 51 KÖY YOLU KAPANDI

Kars'ta, aralıklarla etkili olan kar yağışı 51 köy yolunu ulaşıma kapadı. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars'ta 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 40 santimi bulurken, Kars merkeze bağlı 4 köy, Akyaka'da 6, Arpaçay'da 9, Sarıkamış'ta 12, Selim'de 14 ve Susuz'da 6 olmak üzere toplam 51 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ulaşıma kapalı bulunan köylerin yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Kentte kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

***

Ekiplerin, çoğunluğu kırsal kesimde yer alan kapalı yolları açma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, söz konusu illerde, bunlar dışında kar ve tipiden kapanan çok sayıda yolun ekiplerin hummalı çalışmasıyla ulaşıma açıldığı belirtildi.

İlgili haber...

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın çok bulutlu olacağı bölgede, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan ve Tunceli'deki aralıklı kar yağışı devam edecek.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanmanın yanı sıra don olayı ile sis ve pus görülecek bölgede, rüzgar güney ve güneydoğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, Tunceli ve Erzincan'da 1 derece olurken sıfırın atlında olmak üzere Kars'ta 6, Ardahan'da 3, Ağrı'da 1, Erzurum ve Iğdır'da 0 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır ve Tunceli'de 4, Ağrı'da 2, Erzincan'da 1, Erzurum'da 0, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 2, Ardahan'da 4 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, bölgede kar örtüsünün bulunduğu dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi beklendiğinden, vatandaşlar ile ilgililerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.