Bölge İlleri İçin Meteorolojik Uyarı

Bölge İlleri İçin Meteorolojik Uyarı

Kars ve bölge illerinden Erzurum, Ardahan'da gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

A+A-

Kars ve bölge illerinden Erzurum, Ardahan, Ağrı ile Iğdır'da gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

PolitiKARS'ın Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden derlediği bilgilere göre, bölge genelinde hava parçalı ve zamanla çok bulutlu olacak.

Öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere Erzurum'un kuzey kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek.

Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgar, kuzey ve kuzeybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Öğle saatlerinden sonra etkisini gösterecek sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır'da 34, Ağrı ve Erzincan'da 33, Erzurum'da 29, Kars'ta 28, Ardahan'da 24 olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı ise Kars'ta 12, Erzurum ve Ardahan'da 13, Ağrı'da 17, Erzincan'da 19, Iğdır'da 20 derece kaydedildi.

KARS VALİLİĞİ UYARDI

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, "...Kars ve Ardahan ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur beklendiğinden sel, su baskınları, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.