1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Artvin’de Kaçakçılık Operasyonu
Bölge de Hava ve Yol Durumu

Bölge de Hava ve Yol Durumu

Sibirya soğuklarının etkili olduğu bölgede kar yağışı ve tipi nedeniyle bir çok köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

A+A-

PATNOS’TA 92 KÖY VE 50 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Ağrı’nın Patnos ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 92 köy ve 50 mezra yolu ulaşıma kapandı.

İlçede etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi buldu. Kar yağışı nedeniyle 92 köy ve 50 mezra yolu ulaşıma kapanırken, eğitim öğretimin aksamaması ve hastalar için Patnos İlçe Özel İdaresi ekipleri aralıksız yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Tanyeli köyüne giden ve mahsur kalan öğrenci servislerinin imdadına İlçe Özel İdare ekipleri yetişti.

6 ekip, 2 greyder, 1 dozer, 2 kepçe ve 1 JCB ile çalışmalara başladıklarını dile getiren İlçe Özel İdare Müdürü Gündoğdu Kısa, “Ekiplerimiz aralıksız bir şekilde gece gündüz durmadan çalışıyorlar. Biz de yaklaşık 90 köy ve 80 mezra var, bu köy ve mezralarda ulaşımı sağlamak ve eğitim öğretimin aksamaması için çalışmalarımıza aralıksız devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Haberin uzantısı

Iğdır’da 72 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Iğdır’da etkisini gösteren tipi ve fırtına nedeniyle 72 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır merkez, Tuzluca ve Aralık ilçesine bağlı 72 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kentin yüksek kesimlerinde yoğun tipi ve fırtınadan dolayı kapanan 320 kilometrelik köy yollarını ulaşıma açmak için 24 saat aralıksız olarak çalışıyor.

Ağrı’da 529 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Ağrı’da etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 529 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ağrı’da iki gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipi, yerini güneşli hava bıraktı. Şehir merkezinde bir metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle 529 köy yolu ulaşıma kapanırken, vatandaşlar ise evlerin önünde ve çatılarındaki karları temizledi.

Okulların tatil olmasını fırsata çeviren çocuklar karda oyun oynayarak, kızakla kaymanın tadını çıkardı.

Ağrı Özel İdaresinden yapılan açıklamada, il genelinde 562 köyden 529’nun yolunun kar yağışından dolayı ulaşıma kapandığı belirtildi.

Iğdır Havalimanında Kar Temizleme Çalışması

Iğdır’da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle havalimanı pistinde temizleme çalışması başlatıldı.

Iğdır Havalimanı Müdürü Fikret Bağca, gece saatlerinde başlayan karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek, ekipleri denetledi. Havalimanı Müdürü Fikret Bağca, Iğdır’da dün geceden itibaren yoğun bir kar yağışı yaşandığını belirterek, “Ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin pistte canla başla görev yaptı. Havalimanı olarak almış olduğumuz tedbirleri uygulamaya koyarak yaptığımız etkin ve başarılı bir mücadele sayesinde pisti uçakların iniş ve kalkışına elverişli hale getirdik” dedi.

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Iğdır’da yaban hayvanları için park ve bahçelere yem bırakıldı.

Iğdır’da kar yağışının etkili olmasından dolayı yem bulmakta sıkıntı yaşayan yaban hayvanları için Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü ekiplerince yemleme çalışması yapıldı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yoğun kar yağışı olması nedeniyle parklarda ve bahçelerde yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, “Böylelikle insanlara bazı mesajlar vermeyi amaçlıyor ve alanlara buğday bırakıyoruz. Sokak hayvanları için de akşama doğru et ve sakatat bırakacağız. Böylece yaban hayvanlarının korunması için elimizden geldiği kadar katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı da karlı kış günlerinde özellikle kuşların yemlenmesi açısından göreve davet ediyorum. Herkes sofralardaki ekmek kırıntılarını bir köşeye bırakırsa, en azından yaban hayvanı dostlarımızda bu kış gününde aç kalmazlar” dedi.

 

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.