1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış | Anma Programı Netleşti
Boğatepe’de Peynir Tadım Şenliği

Boğatepe’de Peynir Tadım Şenliği

“Coğrafi İşaretli Kars Kaşarının Tanıtımı ve Üreticilerinin Örgütlenmesi” projesi kapsamında Boğatepe Köyü’nde Peynir Tadım Şenliği düzenlendi.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin yürüttüğü “Coğrafi İşaretli Kars Kaşarının Tanıtımı ve Üreticilerinin Örgütlenmesi” projesi kapsamında Boğatepe Köyü’nde Peynir Tadım Şenliği düzenlendi.

Şenlik, bir çok bilim adamını, akademisyeni, yurt dışında yaşayan Boğatepelileri buluşturdu. Renkli görüntüleri yaşandığı Peynir Tadım Şenliği’ne katılım da yoğundu. Karadeniz’den, Ardahan’dan, Kars’tan yerel sanatçılar ve halk ozanlarının da katıldığı etkinlik gün boyu devam etti. Dengbej’in yanında, Karslı aşıklar sahne aldı ve Karadeniz yöresinin tulumu da yerini aldı. Tüm yörelere ait müzik ve oyunlarının sahnelendiği etkinliğe katılanlar gönüllerince eğlendiler. Tek oyunlar ve halaylarında çekildiği Boğatepe’de aynı zamanda da yöresel yemekler ve mutfak ürünleri de katılımcılara ikram edildi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler