1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul’da Sağanak Yağış
BM'den KKTC'ye 'Kapalı Maraş' Çağrısı

BM'den KKTC'ye 'Kapalı Maraş' Çağrısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kıbrıs'ın kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararını kapalı oturumda görüştü.

A+A-

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kıbrıs'ın kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararını kapalı oturumda görüştü.

Toplantı sonrası BMGK tarafından yapılan ortak açıklamada, kapalı Maraş'ın statüsünün BMGK kararlarındaki geçerliliğini koruduğu ve bu kararlara uygun olmayan hiçbir eylemde bulunulmaması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi, 6 Ekim'de Ankara'da yapılan kapalı Maraş'ın sahil şeridinin açılmasına yönelik açıklamadan derin endişe duyuyor, bu eylemden geri adım atılması ve Ada'da tansiyonu yükseltecek tek taraflı adımlardan kaçınılması çağrısı yapıyor" denildi.

KUZEY KIBRIS'TAKİ SEÇİMLERİN ARDINDAN TARAFLARA DİYALOG ÇAĞRISI 

BMGK kararlarına saygı duyulması ve kararların uygulanması çağrısında da bulunan konsey, Kıbrıs halkının istekleri doğrultusunda siyasi eşitliğe sahip iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyona dayalı, kalıcı, kapsamlı ve adil bir çözüme destek verdiğini bildirdi.

BMGK, ayrıca Kıbrıslı taraflara ve garantör ülkelere Kuzey Kıbrıs'taki seçimlerin ardından yapıcı diyalogda bulunmaları çağrısında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN BMGK KARARINA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kapalı Maraş'la ilgili yaptığı açıklamaya, "Statükonun devamını savunmak, ne Kıbrıs Adası'nın ortak sahibi iki halka fayda sağlayacak, ne de Kıbrıs meselesinin çözümüne yardımcı olacaktır" sözleriyle tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.