1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tanığa Tehdit, Sonun Kırbayır Gibi OLUR
BM Temsilcisi Sinirlioğlu Görevden Alındı

BM Temsilcisi Sinirlioğlu Görevden Alındı

BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu görevden alınarak, yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal atandı.

A+A-

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nun görevden alınmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla görevine son verilen Sinirlioğlu'nun yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal atandı.

Görevden alma kararı Resmi Gazete'de şu ifadelerle yer aldı: "Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Feridun Hadi Sinirlioğlu'nun bu görevi, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 üncü maddesi gereğince sona erdirilmiştir."

2009-2016 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan Feridun Sinirlioğlu, 21 Ekim 2016'da Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi olarak görevlendirilmişti.

Sinirlioğlu'nun yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal atandı.

Resmi Gazete'deki kararda, atamaya dair şöyle denildi: "Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilciliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sedat Önal atanmıştır."

SEDAT ÖNAL KİMDİR?

Ankara Fevzi Çakmak Lisesi'ni bitiren Sedat Önal, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevler üstlendi.

2007-2009 yıllarında Viyana Başkonsolosu olarak görev yürüttü, 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Genel Müdür Yardımcısı oldu.

2012-2016 yıllarında Ürdün Büyükelçisi olarak görev yaptı, 2016 yılında Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika İşleri Müsteşar Yardımcısı olarak atandı. Astana'da yapılan Suriye görüşmelerinde Türk Heyeti'ne başkanlık etti. 6 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Önal 4 Şubat 2023 tarihi itibarıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi olarak göreve getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.