Birçok 'İnternet Sitesi'ne Erişim Engellendi

Birçok 'İnternet Sitesi'ne Erişim Engellendi

Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği aralarında bianet, ETHA ve Gazete Fersude'nin de bulunduğu 136 adrese erişimi engelledi.

A+A-

Ankara Sulh Ceza Hakimliği, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aynı gün 136 adresin erişiminin engellenmesine karar verdi.

Erişimin engellenmesi kararı verilen URL adresleri arasında Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Pinterest adreslerinin yanı sıra haber portalları da yer alıyor.

Erişim engeli getirilen adresler arasında, bianet, Gazete Fersude, ETHA, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'un Twitter hesabı, Gezi davası için açılan kampanya hesabı 'Geziyi Savunuyoruz' Twitter hesabının yanı sıra çok sayıda Facebook, İnstagram hesapları da var.

Mahkeme erişim engeli kararında: "....Talep eden İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından verilen 3096743 sayılı ve 16/07/2019 havale tarihli yazısında belirtilen URL internet adreslerinde 5651 Sayılı Kanunun 8/A maddesindeki suçlan oluşturduğundan bahisle erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştur.

Dilekçe ve ekleri incelenmiş olup, yukarıda yazılı URL internet adresinde yayımlanan içeriklerde 5651 sayılı kanunun 8/A maddesinin 1 .fıkrasında "Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması sebeplerinden bir veya bir kaçma bağlı olarak hâkim veya gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde, Cumhurbaşkanlığı veya millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması ile ilgili bakanlıkların talebi üzerine Başkan tarafından internet ortamında yer alan yayınla ilgili olarak içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararı verilebilir. Karar, Başkan tarafmdan derhâl erişim sağlayıcılara ve ilgili içerik ve yer sağlayıcılara bildirilir. İçerik çıkartılması ve/veya erişimin engellenmesi kararının gereği, derhâl ve en geç kararın bildirilmesi anından itibaren dört saat içinde yerine getirilir." şeklinde belirtildiği görülmekle talebin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir. ..."

OYA ERSOY'UN HESABI KAPATILDI

Mahkeme kararında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Oya Ersoy'un Twitter hesabı da bulunuyor.

BİANET'İN 200 BİNDEN FAZLA YAZI VE HABERİNE ERİŞİM ENGELLENDİ

bianet, mahkeme kararıyla Kasım 2000'den bu yana yayın yapan bianet'teki en az 200 bin habere erişimin engellenmiş olduğunu duyurdu. 

15 İNTERNET SİTESİ 

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında bianet ile birlikte 15 internet sitesi daha geçiyor.

Adı geçen internet siteleri Etha, Halkın Sesi TV, Özgür Gelecek, osp.org, geziyisavunuyoruz.org, Gazete Fersude, Yeni Demokratik Gençlik, Umut Gazetesi, Kızıl Bayrak, Marksist Teori, Direnişteyiz, Mücadele Birliği. Antakya Sokak. 

Kararda aralarında facebook, instagram hesaplarının bulunduğu toplam 136 internet sitesi ve sosyal medya hesabı var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.