1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Baba Kız Urla’da Sergi Açtı
Bingölde Askeri Konvoya SALDIRI

Bingöl'de Askeri Konvoya SALDIRI

Bingöl-Muş karayolundaki askeri konvoy saldırıya uğradı.

A+A-

Bingöl-Muş karayolundaki askeri konvoy saldırıya uğradı.

Bingöl-Muş karayolunda askeri konvoy saldırıya uğradı. Saldırı sırasında meydana gelen patlamada bir otobüsün yandığı, en az yedi askerin hayatını kaybettiği, 63 askerin yaralandığı bildirildi.

Bingöl-Muş karayolunun 16. kilometresinde seyir halindeki askeri konvoyun saat 12:45'te Onbirevler mevkiinde saldırıya uğradığı, roketatarların da kullanıldığı saldırının ardından meydana gelen patlamada konvoydaki bir otobüsün yandığı bildirildi.

Saldırıda en az yedi askerin hayatını kaybettiği, 63 askerin yaralandığı, bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralı askerler ambulanslarla hastanelere sevkedildi.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı açıklamada, savcı ve olay yeri ekibinin yanan otobüsteki incelemesinin sürdüğünü belirtti. Aracın roketatarlı saldırı sonucunda yandığını ifade eden Güvençer, ''Olay yerindeki inceleme sürüyor, ilk belirlemelere göre yedi şehidimiz var. 63 yaralıdan 34'ü Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 14'ü ise Solhan ve Muş Devlet Hastanelerine kaldırıldı'' dedi.

Hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi'nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapılıyor.

Ayrıntılar Gelecek...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.