1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Binali Yıldırım Kars'a GELDİ
Binali Yıldırım Karsa GELDİ

Binali Yıldırım Kars'a GELDİ

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Kars Akyaka Treninin yeniden seferlere konulması töreni ve Bakü Tiflis Kars (BTK) Demiryolu inşaatını incelemek üzere bugün Kars'a geldi.

A+A-

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Kars Akyaka Treninin yeniden seferlere konulması töreni ve Bakü Tiflis Kars (BTK) Demiryolu inşaatını incelemek üzere Kars’a geldi.

Bakan Yıldırım Son günlerin tartışma konusu olan Siyasilerin kasetlerinin ortaya çıkmasını, “bizim o tür işlerle uğraşacak vaktimiz yok, vakti olanlar yapıyor o işleri” diye yorumladı.

Özel Uçakla bugün 10.30’da Kars’a gelen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ı Havaalanında Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Ak Parti’li Nevzat Bozkuş, Ak Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ile çok sayıda partili karşıladı. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ilk olarak Kars Valiliğini ziyaret etti. Vali Ahmet Kara’dan brifing alan Yıldırım, Bakü Tiflis Kars (BTK), Kars Akyaka treninin yeniden faal hale getirilmesi töreni ve Ak Partili Milletvekili adaylarına destek amaçlı Kars’a geldiğini belirtti. Yıldırım daha sonra Ak Parti Seçim bürosunu ziyaret etti. Seçim bürosunda partililerle buluşan Yıldırım, Partililere Ak Parti hükümetinin icraatlarından bahsetti.

BİZİM KASETLE KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

Gazetecilerin son dönemlerde Kaset siyaseti tartışmalarını sorması üzerine açıklamada bulunan Bakan Yıldırım, Bizim Kasetle falan uğraşacak vaktimiz yok” dedi. Bakan Yıldırım şunları söyledi; “ Bizim işimiz hizmet. Kasetlerle, boş laflarla, ideolojik siyasetle kaybedecek vaktimiz yok. Biz yola İşimiz millet, gücümüz millet diyerek çıktık. Bizim işten başka bir şeye vaktimiz olmaz. Boş vaktimiz yok. Boş vakti olanlar bu tür işlerle zaman bulabiliyor demek ki. Bunlar bizi ilgilendirmez”

KALELER KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİL
İzmir’in CHP’nin Kalesi olduğu ve bu durumun seçim bölgesi olması nedeniyle kendisine nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Yıldırm, “Her seçimde bir kale vardır. Ama o kalelerin sadece seçimden seçime gündeme gelmesi değil, şehrin sembolü olarak her zaman en güzel şekliyle muhafaza edilmesi lazım. Kaleler hiç kimsenin tapulu malı değildir. Kaleler Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının timsalidir. Kimse hiçbir kalenin sahibi olmaya kalkmasın” dedi.

Ak Parti Seçim bürosu sonrasında Yıldırım, Merkez Mezra köyü yakınlarında ki Bakü Tiflis Kars (BTK) Demir yolu inşaatına gitti. Demiryolu İşçilerinin karşıladığı bakan Yıldırım, “Bu demir yolu Hem ülkemiz hem Dünya için çok önemlidir. İnşallah bittiğinde bizim yüzümüzü güldürecek” dedi.

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım BTK İnşaat sahasından sonra Kars Tren Garına gitti. Yıldırım burada Kars- Akyaka Arasından seferleri geçen yıl kaldırılan trenin tekrar seferlerine başlaması törenine katıldı. Buradaki törende konuşan Yıldırım, “Bu tren geçtiğimiz yıl eksikliklerinin giderilmesi için seferden kaldırılmıştı. Bugün ise Artık otobüsten farkı olmayan bir tren sefere koyuyoruz. Artık Akyaka’dan vatandaşımız bu trene binerek Kars’a gelecek. Git gel Akyaka Kars Arası 1 saate indi. Hayırlı olsun” diye konuştu

Ocak 2010’da seferden kaldırılan Akyaka-Kars treninin kaldırılmasına ağlayan ve gözyaşlarıyla gazetelere çıkan Lise 2. sınıf öğrencisi Birhan Erdağı ile de görüşen eski Bakan Yıldırım, Erdağı’ya bir laptop bilgisayar hediye ederek, “yol bakımı nedeniyle tren seferden alınırken, Birhan’ın gözyaşları gazetelere yansımıştı, artık o göz yaşları geride kaldı. Tren geri geldi Birhan artık gülümseyebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.