1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yeni KHK Yayımlandı
Binali Yıldırım: 'Geçmişim Kürt'

Binali Yıldırım: 'Geçmişim Kürt'

Başbakan Yıldırım Hakkari mitinginde 'geçmişinin Kürt olduğunu' söyledi. Yıldırım, Hakkarililere "Kürtlüğünüzle gurur duyun" dedi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım Hakkari mitinginde konuştu.

Kendisi için “Geçmişim Kürt” diyen Binali Yıldırım, “Kürtlüğünüzle gurur duyun. Bunun için size kimse bir şey yapamaz” dedi.

AK Parti iktidara geldiğinde insanların Kürtçe konuşamadığını söyleyen Yıldırım, “Şimdi TRT Kürdi var. Üniversitelerde Kürtçe öğretiliyor” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, AK Parti’nin asimilasyon politikalarını rafa kaldırdığını söyledi.

Hakkari mitinginde PKK’yi eleştiren Binali Yıldırım, “Ben Kürt kardeşlerimin hakkını arıyorum diyor. Sen onların hakkını dağa çıkararak, ellerine silah vererek mi arıyorsun? Gözünü kırpmadan insanları öldürerek mi hak arıyorsunuz? Sivil, asker, polis demeden saldırtanlar bu ülkeye en büyük zararı veriyor. Bu bölgenin çocukları cahil kalsın diye yaptığınız iş bundan başka bir şey değil. Yolları tünelleri patlatan, iş makinalarını yakan bunlar değil mi?” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘ZAMAN TERÖRÜ HAKKARİ’NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARMA ZAMANIDIR’

– Silopi’yi, Sur’u yerle bir ettiler. Kim kazandı? Kimse kazanmadı. O yıkılan evlerin tamamı yapıldı. Yıkılan evler yapılır da yok olan evler geri gelmez. Zaman birlik zamanıdır. Birlik içinde huzur içinde yaşama zamanıdır. Bunun zamanı da 24 Haziran’dır. Yeni bir sayfanın bembeyaz sayfanın açılacağı gündür. Zaman terörü Hakkari’nin Türkiye’nin gündeminden çıkarma zamanıdır. 24 Mayıs 2016’da göreve geldiğimde söylediğim ilk şeydi.

– Büyük oranda başarılı olduk. Kendi topraklarımız içinde, hudutlarımız içinde terör artık boy gösteremiyor, ay yıldızlı bayrağımız her yerde en yükselerde dalgalanıyor. Sınırlarımızın ötesinden Kandil’den, Sincar’da, Suriye’de yaşanan iç savaş ve yönetim boşluğundan dolayı zaman zaman dağlardan terör girişi oluyor. Aldığımız tedbirlerle onun da üstesinden geleceğiz. İstiyoruz ki kafanızda terörle ilgili şüphe kalmasın.

Dağa çıkan gençlerin ortalama ömrünün dört sene olduğunu söyleyen Yıldırım, “Yazık değil mi bu körpe bedenlere. Onların geleceğe istikbale umutlara hedeflere yönlenmesi gerekirken eline silah vererek insanların üzerine saldırtmaya gözünü kırpmadan hunharca katletmesine nasıl rıza gösterebiliriz? Annelerin gözyaşı dinsin istiyoruz, ağıtlar yanmasın, sevda türküleri yankılansın istiyoruz”  dedi.

‘KÜRTLERİN TOPRAĞI ANADOLU’

Kürtlerin topraklarının Anadolu olduğu vurgusunu yapan Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti, “Artık bundan böyle Kürt kardeşlerimizin çocuklarını kandıramayacaklar, bölemeyecekler. Ne yaparsa yapsınlar biz biriz, kardeşiz, devletimiz, bayrağımız, milletimiz, vatanımız bir. Sanki Kürtleri çok seven varmış gibi ABD’si, Avrupa’sı hep bir olmuşlar Kürtlere devlet kuralım diyorlar. Kürtlerin toprakları Anadolu toprakları siz başka kapıya gidin. Siz burada bin yıldır varsınız. Biz buralarda her türlü mücadeleyi birlikte verdik. Bu ülkenin her bir insanı başımızın tacıdır. Kimse etnik kökeni sebebiyle bu ülkede baskı görmesin, haksızlığa uğramasın istiyoruz.

– Bizim meselemiz Türkiye’nin büyümesi, refahın artması. Coğrafyamız zor bir coğrafya. Suriye’de, Kuzey Irak’ta şehirleri bombalanan evleri başına yıkılan Kobani olaylarında DEAŞ’ın zulmünden kaçan Kürt kardeşlerimiz hâlâ Urfa’da yaşıyor. Kürtlere zorda kalanlara kucak açan ülke Türkiye’dir.”

Yüksekova ilçesinde yapılan yatırımlara da değinin Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından Van'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler