Bilgen 'Temiz Şehir' Kampanyasını Başlattı

Bilgen 'Temiz Şehir' Kampanyasını Başlattı

Kars Belediyesi, "Temiz Şehir" sloganıyla farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik kampanyası başlattı.

A+A-

Kars Belediyesi, "Temiz Şehir" sloganıyla farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik kampanyası başlattı. Eşbaşkan Bilgen, başlattıkları temizlik kampanyasına vatandaşları da davet etti.

İHA'nın haberine göre, Kars Belediye Başkanlığı'nca daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent için "Temiz Şehir" sloganıyla başlatılan temizlik kampanyası İstasyon Mahallesi'nden start aldı. Eşbaşkan Ayhan Bilgen'in de katıldığı temizlik kampanyasında caddelere atılan çöpler toplandı. Toplanan çöpler daha sonra çöp arabalarını konularak kent dışına çıkarıldı.

Kars Belediye Başkanlığı'nca başlatılan temizlik kampanyası ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, "Bundan sonra günlük takip ve hangi saatte nerede çöp alınacaksa bunu esnafımıza, konutlarda kalanlara ilan ederek, aynı zamanda bu saatlere uymayanlara zabıta marifetiyle gerekli uyarı ve cezaya giderilerek temizlik konusundaki üzerimize düşeni yapacağız. Ama sadece bizim üzerimize düşeni yapmamız yetmiyor. Bu şehirde yaşayan herkesin temiz bir Kars için, temiz bir şehir için üzerine düşeni yapması gerekiyor. Büyük marketler özellikle çok yüklü miktarda çöp çıkarıyor. İşlenmiş gıda ya da hayvansal atıklar çıkaran yemek veren firmalar özellikle bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Şehirde ne yazık ki sağlam kullanılabilir konteynır sayısının 20 civarında olduğunu ifade eden eşbaşkan Ayhan Bilgen, "Onun dışındaki hemen hemen hepsinin ya tekerleri bozuk, ya kırılmış, bu hafta içerisinde bunları ya tamir ettireceğiz, ya da kaynak bulabilirsek sayılarını bir şekilde artıracağız ve en az 700 tane konteynırı tamir ederiz veya satın alarak şehrin farklı noktalarda dağıtacağız. Cumhuriyet Caddesi'nden geldik sadece bir işyerinin önünde 10 tane çöp kutusu var. Onun dışında cadde boyunca hiç çöp kutusu yok. Bu şehri dolaşan birisinin bir tek işyerinin önünde 10 tane çöp kutusu ama cadde boyunca başka hiçbir çöp kutusu görmediğinde Kars Belediyesi logosu kullanımı ile ilgili bir ayrımcılık olduğunu görmez mi? Yani ya her yere dağıtacağız. Veya hiçbir yere vermeyeceğiz. Benzer manzaralar muhtemelen birçok yerde var. Bu ayrımcılığı, bu haksızlığı bu şehirde bitireceğiz" diye konuştu.

Eşbaşkan Ayhan Bilgen ve beraberindekiler daha sonra İstasyon Mahallesi'nde Cadde ve sokakların çöpünü temizledi. Kars Belediyesi'nin temizlik kampanyasına vatandaşlarda zaman zaman destek verdi.

Belediye Başkanlığı'nca başlatılan "Temiz Şehir" temizlik kampanyası diğer cadde ve sokaklarda devam edecek.

Bilgen 'Temiz Şehir' Kampanyasını Başlattı

Bilgen 'Temiz Şehir' Kampanyasını Başlattı

Bilgen 'Temiz Şehir' Kampanyasını Başlattı

Bilgen 'Temiz Şehir' Kampanyasını Başlattı

Bilgen 'Temiz Şehir' Kampanyasını Başlattı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler