1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars İçin Meteorolojik Uyarı… Sağanak ve Kar Yağışı Bekleniyor!
Bilal Erdoğan Kars’a Geldi

Bilal Erdoğan Kars’a Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız Kars'a geldi. 

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız Kars'a geldi. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Erdoğan ve Yıldız, Ani'yi gezerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Kars Ani'de Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan'ın katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantıda konuşan Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Bir tarih bilinci oluşması bakımından zafeler, anılar, hatıralar, tazelenmeli ki gençlik ne zaman, nerede neyin olduğunu bilsinler. Bayrak bilincinin, vatan bilincini kuşanabilsinler. Okçular Vakfı olarak kurulduğumuz günden itibaren başta ata sporlarımız, geleneksel sporlarımız olmak üzere okçulukta ve diğer alanlarda elimizden gelen gayret gençlerimizin bu vatan bilincinin kuşanması bu sebeple bu faaliyetleri yapmaktan geri durmak istemiyoruz" dedi.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "bugün Ani'deyiz Ani Alparslan'ın Malazgirt'ten önce fethettiği işte görüyorsunuz. Bin yılı aşkın burada bir ören yerinin ortasındayız aynı zamanda, o zamanki kadim şehrin üzerine yapılan Selçuklu şehrinin olduğu bölge, bu vesileyle buranında kamuoyunun bilmesi, hafıza tazelemesi için dikkate sunulmasını planladık. İnşallah Ani'de hak ettiği ilgiyi görür. Bizim bu topraklardaki tarihimizin işte 950 yılı aşkın köşe taşlarından bir tanesi de burası, inşallah buranın hem arkeolojik olarak bakımının çok daha üst düzeyde yapılabilmesine, hem vatandaşlarımızın buraya daha çok gelmesine vesile olur. Bütün bunlar niye önemli bütün bunlar toprakları vatan yapanın kimlik olduğu bir şuur olduğu, bir sahiplenmeyle mümkün olduğu, insanları bir birine bağlayan şeylerin aynı zamanda sizi toprağa bağlaması gerektiği, bunları yeni nesillere aktarmak. Çünkü gençlerle ilgili çok farklı yargılarda bulunuluyor. Çok farklı farklı tespit yapılıyor. Ama modern çağın işte 21. Yüzyılın dünyası insanların vatan bilincini biraz kaybetmesine sanki zorluyor. Yani insanların ülkelerine, bayraklarına dinlerine olan bağları zayıflatmayı biraz zorluyor, ön görüyor. Biz millet olarak tarihimizi bunu yaşatmamıza borçluyuz" diye konuştu.

Yapılan toplantının ardından Bilal Erdoğan ve beraberindekiler, Ani'den ayrıldı.

Ani'de düzenlenen toplantıya, Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'da katıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.